Спад в продажбите на Bud Light след бойкот заради промоцията на Anheuser-Busch с Dylan Mulvaney

...
За Anheuser-Busch Inbev последиците от маркетингова промоция, включваща Bud Light
Коментари Харесай

За Anheuser-Busch Inbev последиците от маркетингова промоция, включваща Bud Light и транссексуалния инфлуенсър Dylan Mulvaney, остават като лош махмурлук.

Пивоварният гигант съобщи в четвъртък, че приходите му в САЩ през тримесечието от април до юни са спаднали с 10,5% спрямо предходната година, приписвайки спада „основно на спада в обема на Bud Light“. Тя загуби мястото си на най-продаваната бира в Америка след повече от две десетилетия, като се изплъзна на второ място през юни след мексиканската светла бира Modelo Especial, която също е собственост на базираната в Белгия ABInBev.

Компанията е изправена пред обратна реакция, след като изпрати възпоменателна кутия Bud Light на Mulvaney, която я публикува до милионите си последователи в социалните медии.

Рон ДеСантис заплашва Anheuser-Busch заради маркетинговата кампания Bud Light с Dylan MulvaneyAnheuser-Busch да уволни стотици работници на фона на спад продажби на Bud Light

Консервативни личности и други призоваха за бойкот на Bud Light, докато поддръжниците на Mulvaney критикуваха марката бира, че не прави достатъчно, за да я подкрепи. Mulvaney каза, че се е сблъсквала с тормоз и трансфобия, като критикува марката, че не се е свързала с нея на фона на фурора около партньорството им.

U.S. продажбите са намалели с 26,5%, докато на Modelo са се повишили с 13,5%. Bud Light имаше 6,8% дял от пазара на бира в САЩ през този период, докато Modelo имаше 8,7% дял.

Все пак компанията каза, че общите приходи са се повишили със 7,2% през второто тримесечие до 15,1 милиарда долара спрямо същия период преди година, тъй като глобални марки като Stella Artois и Corona компенсираха загубата в Bud Light продажби. В него се казва, че нормализираните печалби преди лихви, данъци, обезценка и амортизация са нараснали с 5% до 4,9 милиарда долара.

Anheuser-Busch също е в центъра на политически атаки. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис наскоро предположи, че щатът може да предприеме правни действия срещу Anheuser-Busch заради обвързването с Mulvaney. ДеСантис каза пред Fox News, че пенсионният фонд на държавата съдържа акции на Anheuser-Busch на стойност над 50 милиона долара и че спорът е навредил на стойността на неговите притежания.

DeSantis също така изпрати писмо до Държавния административен съвет на Флорида, който управлява неговия пенсионен фонд, с молба към служителите „да прегледат как поведението на AB InBev е повлияло и продължава да влияе върху стойността на притежанията на AB InBev на SBA“.

Anheuser-Busch InBev каза миналата седмица, че уволнява приблизително 2% от работниците „във всяка корпоративна функция“. Това представлява около 380 от приблизително 19 000 служители на AB InBev.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР