Спад в приходите само за месец с 19 млн. лв.

...
Спад в приходите само за месец с 19 млн. лв.
Коментари Харесай

Бюджетът на София ревизиран с над 23 млн. лв. надолу

Спад в приходите единствено за месец с 19 млн. лева и планирани упования наклонността да продължи докара до актуализация в посока на икономии и на бюджета на столицата.  

С 23,4 млн. лева се понижава заложената приходна част, с още толкоз и разходната, гласоподаваха общинските съветници главните параметри от отчета за инспектиране на обществените средства на София, препоръчан от кмета Йорданка Фандъкова.

12,1 млн. лева е понижението все още на данъчните доходи - с 8 млн. лева по-малко са приходите от налога за възмездно придобиване на имущество, с 3,5 млн. лева под заложеното са постъпленията от данъци върху транспортните средства, а 600 хиляди лева е спадът на туристическия налог. 11,3 млн. лева е понижението на приходите от такси и други доходи. Най-съществен спад се чака от таксата за детски градини и ясли – 3,9 млн. лева, 2,6 млн. лева по-малко от такса „ битови боклуци “, 1,4 млн. лева спад от таксите за прилагане на тротоарно право и пазари, 1,4 млн. лева по-малко се чака да са приходите от наеми и продажба на услуги и артикули и 2 млн. лева по-малко от таксите за механически услуги. 

С 23,4 млн. лева се понижават и разноските, с цел да се изпълни законовото условие за уравновесен бюджет. Икономиите ще са основно в две области: с 13,3 млн. лева ще бъдат съкратени средствата в капиталовата стратегия, с 12,8 млн. лева ще се свият настоящите разноски. Общото понижение на финансовата стратегия по отношение на към този момент гласуваната е малко под 3%. 

Съкращаването на средства за инфраструктурни обекти е в размер на 7,3 млн. лева " Не се отхвърляме от нито един обект, а ги изтегляме във времето, с цел да можем да подсигуряваме заплащанията. Спадът на приходите в целия бранш на градския превоз е сериозен, както поради неработещите зони за платено паркиране, по този начин и поради понижените продажби на билети и карти. При идната актуализация ще осигурим в допълнение финансиране за градския превоз и за бранш опазване на здравето ", написа в профила си във Facebook столичният кмет.  Втората актуализация на бюджета ще е през юли. 

Ревизията на столичния бюджет през днешния ден беше приета с 32 гласа „ за “, 17 „ срещу “ и 11 „ въздържал се “. Групата на Българска социалистическа партия в СОС не се съгласи с препоръчаните от болшинството промени в приходно-разходната част на бюджета, като показаха мнение, че се занемарява един от основните цели, точно работа в кварталите. От ГЕРБ не се съгласиха с обвиняванията, като заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев беше безапелационен, че се влага във всички региони за отмерено развиване на града. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР