Спад в приходите от продажби, заради епидемията от COVID-19, отчита

...
Спад в приходите от продажби, заради епидемията от COVID-19, отчита
Коментари Харесай

Икономиката в криза: 30% от фирмите отчитат спад в приходите от продажби през септември

Спад в приходите от продажби, поради епидемията от COVID-19, регистрира националната статистика. Над 28 на 100 от предприятията показват, че са имали понижение на постъпленията през септември, по отношение на предходния месец.

На другия полюс са единствено 17 на 100.

Над половината от компаниите у нас са останали без смяна.

15% от фирмите споделят, че са пускали чиновници в заплатен отпуск.

Близо 10 на 100 са употребили отдалечена форма на работа.

Част от компаниите са изпращали чиновници и в неплатен отпуск, а на 7,5 на 100 се е наложило да съкратят личен състав. Също толкоз обаче и са наемалите нови служащи.

Какви са прогнозите на бизнеса и икономистите?

Валентин Петков работи в почистваща компания и се тормози, че с внезапното повишаване на болните от вируса доста от семействата и бизнес постройките, които чисти може да се откажат от услугите.

Мениджърите във компанията регистрират първичен спад от 40 на 100 при започване на Коронавирус рецесията и последвало стабилизиране това лято, само че са обезпокоени от резултата на новата коронавирус вълна. „ Имаме подобен вид клиенти поддържаме офиси, офис здания най-вече, и в случай че те затворят не знаем към този момент какво можем да чакаме “, споделят те.

При нов локдаун и по-малко работа компанията ще употребява тествани към този момент ограничения - понижено работно време и стартиране на чиновници в отпуск.

Икономисти пък регистрират, че някои бизнеси още веднъж ще бъдат по-затруднени - особени тези в областта на туризма, търговията, културата, да вземем за пример. Служителите заети в тях не могат да чакат повишение на заплатите. Причината – инфлацията, която гладко върви нагоре.

Очакванията са идващите данни за продажбите на компаниите да бъдат по-лоши, тъй като те ще обзет и интервала на пика на епидемията в този момент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР