Спад от 8 процента на ражданията в България за 2018

...
Спад от 8 процента на ражданията в България за 2018
Коментари Харесай

Рязък спад на раждаемостта за 2018 година

Спад от 8 % на ражданията в България за 2018 година по отношение на 2017 година Това най-малко сочи жестоко изследване на bTV за раждаемостта през към този момент миналата година.

Всъщност все още никой в страната, в това число и Министерството на здравеопазването, няма точна визия какъв брой деца са се родили през 2018-а, защото регистърът по ражданията не работи.

Проучване на медията в трите най-големи акушеро-гинекологични лечебни заведения обаче демонстрира нови стряскащи данни. С над 8% по-малко деца са се родили в най-голямата АГ-болница в София " Майчин дом ".

В другите столични лечебни заведения и в страната като цяло резултатите са почти същите. Същото демонстрират и данните от Националната здравноосигурителна каса, които могат да бъдат ориентир при неработещия указател. За 2018-а за интервала от януари до началото на декември в България са платени над 53 хиляди клинични пътеки за раждания, а през 2017-а за същия интервал са били 58 хиляди. Или още веднъж спад от към 8% по отношение на миналата година.

Това, което обаче се оказва най-притеснително обаче е профилът и на раждащите майки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР