Спад от 70% до 90% на чуждите туристи през това

...
Спад от 70% до 90% на чуждите туристи през това
Коментари Харесай

Между 70 и 90% е спадът на чуждестранни туристи по родното Черноморие

Спад от 70% до 90% на непознатите туристи през това лято регистрират хотелиери и туроператори. Най-сериозната им липса се е усетила в огромните курорти като " Албена " и " Слънчев бряг ".

В края на сезона в курорта " Албена " регистрират близо 60% загуби по отношение на предходната година, предава Българска национална телевизия. Хотелиери и ресторантьори разчитали на немските туристи, само че след оповестяването на варненския район за рискова дестинация, чартърите спрели. Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували най-вече румънци.

Хотелите в " Албена " ще работят до края на септември и ще отворят още веднъж през април идната година. Надеждите са, че неотворилите това лято хотели ще бъдат подготвени да посрещнат туристи следващата година.

В " Слънчев бряг " месеците юни и юли за хотелиерите са били съвсем без туристи, към 10% е била заетостта в местата за настаняване. През август български и полски летовници ненапълно избавили сезона. За същия месец се регистрира 80% спад на чартърите, спрямо предходната година. В " Слънчев бряг " едвам 30% са хотелите, които отвориха порти този сезон. Хотелиери признават, че не работят за облага, а с вяра най-малко да излязат на нула.

Последният под наем полет за Южното Черноморие е плануван за 10 октомври. Дотогава непознатите туристи, които идват през септември в " Слънчев бряг ", са от Беларус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР