Спад от 4% на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края

...
Спад от 4% на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края
Коментари Харесай

Спад на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края на летния сезон

Спад от 4% на автобусните пътувания регистрират превозвачите след края на летния сезон. Очакванията са били за растеж от 10 %, само че редица аргументи, сред които и множеството превалявания през август, трансформират проектите на хората. 

Автобусни превозвачи са очаквали това лято пътуванията да са повече и една от огромните компании обезпечава по-голям брой транспортни средства, които да пътуват до обитаеми места до Южното и Северното Черноморие. Теодора Велев - управител в автобусната компания, изяснява, че през предходната година до Южното Черноморие с рейсове на компанията до морето са пътували 144 000 пасажери при 17 курса на ден, а през тази година превозените пасажери са били малко над 136 000 при 19 курса на ден: 

" При Северното Черноморие картината е сходна. През 2022-ра пасажерите бяха 36 200, а през 2023-та  са 37 392 при 7 курса на ден ".

Причините за спада съгласно превозвачите са няколко. Сред тях са и наводненията. През това лято проблем имат и хотелиерите с огромен брой анулирани резервации, което се отразява и на транспортите: 

" В началото на летния сезон имаше една акция, че българското Черноморие и водата в морето може да бъде рискова поради протичащото се в Украйна. Говореше се за радиационни равнища. Смятам, че това много подплаши хората ".

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР