Спад на случаите на коронавирус в Китай и Южна Корея,

...
Спад на случаите на коронавирус в Китай и Южна Корея,
Коментари Харесай

Спад на случаите на коронавирус в Китай и Южна Корея, увеличение в Япония

Спад на случаите на ковид в Китай и Южна Корея, нарастване в Япония , оповестяват " Дейли телеграф " и " Гардиън ".

Китай удостовери нови 20 случая на вируса от 11 ден по-рано , само че 16 от тях са хора, които са пътували в чужбина и са влезнали в страната , разгласи Пекин.
 Китай се възвръща от ковид
Китай се възвръща от ковид

Над 5400 души са умряли по света

Останалите четири случая са регистрирани в град Ухан , провинция Хубей, където се счита, че вирусът се е появил.

Последните данни демонстрират, че в този момент Китай среща по-голяма опасност от чужбина , откакто в страната управляващите не престават да регистрират понижаване.

Повече от 80 000 са доказаните случаи в Китай, а 3199 са умряли, което е с 10 повече спрямо предходния ден.
 Първият инфектиран с ковид - в Китай на 17 ноември
Първият инфектиран с ковид - в Китай на 17 ноември

55-годишен мъж от Ухан

Южна Корея също продължава да записва спад на новите случаи, откакто в неделя заяви за 76 , с които в цялата страна стават 8162 със 75 умряли , оповестяват от Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. В събота бяха регистрирани 107 случая.

Япония обаче има нарастване на случаите до 1484. NHK оповестява общо за 697 от круизния транспортен съд Diamond Princess, 773 в страната и 14, които са се завърнали от Китай. 29 души са умряли, в това число седем на кораба.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 доказани случая , а умрелите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 156 000 случая и над 5800 умряли.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР