Спад на престъпността през месец декември отчете на редовния месечен

...
Спад на престъпността през месец декември отчете на редовния месечен
Коментари Харесай

Отчетоха спад на престъпленията във Врачанско през декември

Спад на престъпността през месец декември регистрира на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи през днешния ден началникът на бранш „ Охранителна полиция “ комисар Атанас Петков. По-ниската престъпност се обуславя и от засиленото наличие на жандармерията на територията на региона.
През последния месец от миналата година на територията на област Враца са извършени редица профилирани акции, при които са тествани 679 лица и 401 автомобила. За интервала са открити са 115 административни нарушавания, за които са формирани 65 акта, 50 фиша, разкрити са и две закононарушения. В акциите са взели участие 82-ма чиновници на жандармерията и 26 от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца.
Справката на полицията демонстрира, че за интервала са регистрирани 226 заявителски материали, което е с 13% по-малко съпоставено с предходния месец. Всеки сигнал, който съдържа данни за закононарушение, се обработва като заявителски материал и се изпраща в прокуратурата, разясни комисар Петков.
Регистрираните закононарушения за месеца са 137 против 159 за ноември, като тук спадът е от 14%. Установените причинители са 86.
През декември е записано едно съзнателно ликвидиране, четири телесни повреди, 49 закононарушения срещу собствеността, пет грабежа, 29 обири, 11 закононарушения, свързани с заличаване на имущество, една машинация, два палежа и едно посягане над МПС. За месеца са открити и 5 закононарушения свързани с опиати. През декември има и четири регистрирани хулиганства.
По линия на противопоставяне на контрабандата на акцизни артикули през декември са открити 60.90 кг тютюн и 260 къса цигари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР