SpaceX успешно приключи най-тайнствената си мисия досега. Компанията успешно изведе

...
SpaceX успешно приключи най-тайнствената си мисия досега. Компанията успешно изведе
Коментари Харесай

SpaceX изведе таен товар на САЩ в орбита

SpaceX сполучливо завърши най-тайнствената си задача до момента. Компанията сполучливо изведе в орбита задачата Zuma, която е по поръчка на американското държавно управление посредством подизпълнител, оповестява Space.com.

Космическа ракета уплаши американците, помислиха, че е НЛО

Blue Origin сполучливо тества галактическата си капсула

Това не е първият път, в който SpaceX извежда спътници на американското държавно управление. Обикновено обаче компанията дава най-малко малко детайлности за естеството на товата. Този път за Zuma не се знае нищо с изключение на, че е по поръчка на компанията за защита и авиокосмически технологии Northrop Grumman и че товарът ще бъде изведен в ниска околоземна орбита.

Не е ясно обаче какво е естеството на оборудването, нито дали е за цивилен или военни цели. Също по този начин няма информация и коя организация ще ръководи и работи със спътника. Първоначално Zuma трябваше да бъде изведена в орбита през ноември 2017 година, само че стартът беше отсрочен поради разбори на SpaceX.

SpaceX отсрочва първия старт на голямата ракета Falcon Heavy

Първият български частен спътник излетя в Съединени американски щати

Самата задача по извеждането на товара в орбита мина сполучливо. Zuma беше изстреляна в космоса с ракета Falcon 9 от космодрума Кейп Канаверъл. Основното тяло на ракетата се приземи сполучливо на Земята 8 минути след началото на полета си. С това SpaceX записа 21 сполучливи кацания на своите ракети.

Falcon 9 first stage has landed at Landing Zone 1. pic.twitter.com/679wN4F8kX
— SpaceX (@SpaceX) January 8, 2018
В края на месеца SpaceX възнамерява да тества за първи път и галактическата ракета Falcon Heavy. Тя ще е най-мощната в историята, като първият ѝ полет ще има алегоричен товар - персоналният Tesla Roadster на Илон Мъск. Самият Мъск не чака, че ще види колата си още веднъж, като счита, че има немалка възможност първият полет да приключи много зрелищно.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР