SpaceX се готви за второто тестово изстрелване на Starship -

...
SpaceX се готви за второто тестово изстрелване на Starship -
Коментари Харесай

SpaceX се готви за второ изстрелване на мегаракетата Starship

SpaceX се готви за второто тестово изстрелване на Starship - най-голямата ракета, създавана в миналото, с която Илон Мъск се надява един ден да колонизира Марс, до момента в който НАСА чака модифицирана версия за кацане на хора на Луната.


Това се случва, откакто първият опит за изстрелване на галактическия транспортен съд в неговата изцяло комплектована настройка през април приключи със зрелищна детонация над Мексиканския залив.

SpaceX упорства, че детонациите по време на ранните стадии на създаването на ракетите са добре пристигнали и оказват помощ за информиране за избора на дизайн по-бързо от наземните проби - макар че времето за подготвеност на модифицирания Starship за плануваното кацане на Луната през 2025 година изтича.

Изстрелването от базата на компанията в Бока Чика, Тексас, е планувано за 7:00 ч. локално време (13:00 ч. по Гринуич), като прозорецът за изстрелване е 20 минути.

Събитието ще бъде излъчено онлайн както на уеб страницата на SpaceX, по този начин и на X, платформата за обществени мрежи, благосъстоятелност на Мъск.

Когато двете степени на Starship се обединят, ракетата ще бъде висока 121 метра.

Нейният ускорител Super Heavy създава 74,3 меганютона двигателна сила, съвсем два пъти повече от втората по мощ ракета в света, Space Launch System (SLS) на НАСА - макар че последната към този момент е изцяло функционираща.

И двете системи са проектирани по този начин, че да могат да се употребяват неведнъж - основен детайл от структурата на SpaceX, който има за цел да понижи доста разноските.

Ако полетът е сполучлив, ускорителят ще се приземи в Мексиканския залив няколко минути след изстрелването, а горната степен ще извърши отчасти пътешестване към Земята, като съвсем ще доближи орбитална скорост, преди да се разбие в Тихия океан покрай Хаваите след 90 минути. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР