SpaceX се готви да предложи на търговските клиенти нова услуга,

...
SpaceX се готви да предложи на търговските клиенти нова услуга,
Коментари Харесай

До 8 Gbps интернет в най-отдалечените кътчета на Земята за $75 000 на месец – най-новата тарифа на Starlink

SpaceX се готви да предложи на комерсиалните клиенти нова услуга, основана на сателитната мрежа Starlink, която обезпечава свръхбърз интернет със скорост на евакуиране до 8 Gbps даже в отдалечени региони без наземна инфраструктура.

Преди няколко дни вицепрезидентът на SpaceX по инженерните въпроси на Starlink Майкъл Никълс разгласява в Х резултатите от тест на скоростта от Джаксънвил, Съединени американски щати, който сподели, че Starlink е в положение да обезпечи висока скорост на предаване на данни до 8102 Mbps, употребявайки технологията на мобилния шлюз.

Според PCMag, новата услуга наподобява е уголемение на бизнес линията „ публични базови станции “ на SpaceX, която беше оповестена още през януари. В момента компанията предлага на потребителите сателитна паница Starlink, която обезпечава скорости от 50 Mbps до 300 Mbps. За комерсиалните клиенти, като да вземем за пример доставчиците на интернет услуги обаче, SpaceX ще стартира да построява базови станции, употребявайки технологията на мобилния шлюз, оборудвани с огромни антени, способни да дават широколентов интернет в отдалечени региони, които нямат достъп до оптични мрежи.

Първата сходна станция към този момент е построена в град Уналашка на остров покрай Аляска, който сполучливо дава на локалните поданици бърз интернет посредством локален снабдител на интернет услуги. Станцията в Уналашка е ситуирана на земята, само че SpaceX възнамерява да внедри технологията за мобилен шлюз и на военни кораби и самолети.

SpaceX ще таксува фирмите с 1,25 млн. $ за основаването на тези станции, като месечните такси ще варират от 75 000 $ според от употребявания трафик.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР