SpaceX публикува драматични кадри, показващи изпитанията на нова система за

...
SpaceX публикува драматични кадри, показващи изпитанията на нова система за
Коментари Харесай

SpaceX показа тестването на новата водна система за защита на стартовата площадка на Starship

SpaceX разгласява трагични фрагменти, показващи тестванията на нова система за подаване на вода под високо налягане, предопределена да ограничи вредите, причинявани от мощната голяма ракета Starship при излитането ѝ от стартовата площадка.

Новото потомство галактически транспортен съд Starship се състои от първата степен Super Heavy и горната степен във тип на галактически транспортен съд с името Starship, като дружно са известни също като Starship. С двигателна сила от 17 милиона кг Starship е най-мощната ракета, създавана в миналото.

Това е значима стъпка в подготовката на инфраструктурата за изстрелване преди втория изпитателен полет. По време на предходния опит силата от 33-те реактивни мотора Raptor образува фуния, която сътвори дребен кратер и повреди стартовата площадка.

SpaceX създава решение, което нейният основен изпълнителен шеф Илон Мъск към този момент назова „ мегастационарна палачинка„. Системата за заливане се състои от доста дебела перфорирана стоманена плоча, сложена непосредствено под ракетата и активираща няколко големи водни струи, които непрестанно я охлаждат с вода, даже когато ракетните мотори работя с цялостна мощ.

Не се оповестява какво количество вода се употребява и при какво налягане, само че оповестените видеа демонстрират, че се употребяват в действителност огромни количества вода. Тя е нужна, с цел да защищити инфраструктурата на стартовата площадка от голямата топлота от ракетните мотори и от силата на изстрелването на Starship.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР