SpaceX планира да изстреля своето превозно средство Starship за втори

...
SpaceX планира да изстреля своето превозно средство Starship за втори
Коментари Харесай

Гледайте изстрелването на Starship на SpaceX за втори път на 17 ноември

SpaceX възнамерява да изстреля своето транспортно средство Starship за повторно в петък (17 ноември) и можете да гледате историческото политане онлайн. < /p>

SpaceX има за цел да пусне Starship, система от последващо потомство, предопределена да води хора и потребни товари в дълбокия космос, в петък по време на двучасов прозорец, който се отваря в 8 сутринта EST (1300 GMT). Излитането ще се извърши от Starbase, мястото на компанията в крайбрежния Южен Тексас.

Можете да гледате действието тук в Space.com, с общителното подпомагане на SpaceX, или непосредствено посредством компанията. Покритието ще стартира в 7:30 ч. EST (1230 GMT).

Резервните стартови прозорци се извършват в събота (18 ноември) и неделя (19 ноември), съгласно многочислени медийни известия, цитиращи Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) препоръки.

Свързани: SpaceX изстрелва първообраз на Starship в тест за изгаряне в деорбита (видео)

Докато Starship е в проби от няколко години, голямата интегрирана система Starship-Super Heavy има единствено едно политане под колана си до момента. На 20 април Starship излетя от Starbase и се издигна високо в атмосферата, преди да излезе отвън надзор. SpaceX отдалечено детонира транспортното средство към четири минути след изстрелването, разпръсквайки парчета в необятна област.

FAA завърши следствието си на злополуката при започване на септември и по-късно завърши своя обзор на сигурността на Starship на 31 октомври. (The последната оценка дефинира рисковете, които изстрелването на Starship може да съставлява за публичното здраве и благосъстоятелност.)

Но идното изстрелване на SpaceX също изискваше утвърждение от Службата за риба и дива природа на Съединени американски щати „ по отношение на обновена биологична оценка според Закона за застрашените типове “, FAA означи през октомври, като се има поради, че Starship изстрелва от екологично сензитивна зона.

СВЪРЗАНИ ИСТОРИИ:

— SpaceX зарежда Starship с гориво в основен тест преди втория си полет ( видео, снимки)

— SpaceX споделя, че вторият му тестов полет на Starship може да започва на 17 ноември (видео)

— SpaceX подрежда Starship, с цел да се приготви за подготовка за изстрелване (снимки)

Ако Starship стигне безвредно в космоса този път, предстоящият 90-минутен полет ще види галактическия транспортен съд да лети на изток над Мексиканския залив, да направи частична обиколка на Земята и да падне покрай Хавай. Starship и Super Heavy са системи за многократна приложимост, само че този път SpaceX ще се стреми към просто рухване в океана, вместо да каца отвесно, както нормално вършат първите степени на ракетите Falcon 9 и Falcon Heavy на SpaceX.

От техническа позиция, Starship няма да направи цялостна обиколка на планетата, само че предстоящият полет би трябвало да я докара до съвсем орбитална скорост от 17 500 mph (28 160 kmph) на височина от 150 благи (250 километра).

< p> Основателят и основен изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск към този момент даде огромни обещания по отношение на капацитета на Starship и притегли доходоносни контракти. Например Starship е определената от НАСА система за кацане на астронавти на Луната незабавно след 2025 или 2026 година в границите на задачата Artemis 3 на организацията (въпреки че чиновници на НАСА споделиха, че са подготвени да се ориентират към други типове задачи, в случай че Starship не е подготвен дотогава).

Starship също се демонстрира, с цел да започва най-малко една от задачите на милиардера Джаред Айзъкман по програмата Polaris и да изпрати група художници към Луната с японския милиардер Юсаку Маезава на задача, известна като dearMoon, измежду други благоприятни условия. Датите за пускане към момента не са оповестени за тези задачи, поради ранния стадий на развиване на Starship.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР