SpaceX иска да се състезава с дистанционно управлявани автомобили на

...
SpaceX иска да се състезава с дистанционно управлявани автомобили на
Коментари Харесай

SpaceX планира автомобилно състезание на луната през 2021 година

SpaceX желае да се състезава с отдалечено ръководени коли на повърхността на Луната. Космическата компания на Илон Мъск възнамерява да пусне колите през октомври 2021 година на борда на ракета SpaceX Falcon 9.

В плана е притеглен именитият дизайнер Франк Стивънсън - прочут с работата си в BMW, Ferrari, Maserati, McLaren и други - за подпомагане при проектирането на колите, написа Business Insider.

Двете транспортни средства ще бъдат отчасти проектирани, изработвани и от два екипа от гимназисти, се споделя в изказване, оповестено през ноември.

Те ще бъдат превозени в лунен уред Nova-C, изработен от Intuitive Machines. Състезанието се провежда от Moon Mark, компания за мултимедийно и просветително наличие, която си партнира с авиокосмическата компания Intuitive Machines.

През юли Moon Mark заяви, че два екипа от гимназисти са основали дизайни на коли единствено за четири седмици: " Team Atlas " е от Буенос Айрес, а " Team Ilstar " от Шанхай.

" Двата топ тима от квалификационните кръгове ще завоюват опция да построят за съревнование две транспортни средства на Луната ", споделиха фирмите.

Сега те ще работят със Стивънсън, авто дизайнер, с цел да основат транспортно средство, което да се движи по повърхността на Луната.

С този план се развият иноваторите на бъдещето, позволявайки им да мечтаят и да осъзнаят, че нищо не е невероятно ", сподели Стивънсън.

" Космосът е очарователно място за начинаещи дизайнери и с неспокойствие чакам да споделя част от знанията си на участниците в този новаторски план ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР