SpaceX е частна компания, която не разкрива подробности за капиталовата

...
SpaceX е частна компания, която не разкрива подробности за капиталовата
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на SpaceX е на път да достигне $175 милиарда

SpaceX е частна компания, която не разкрива детайлности за финансовата си конструкция и не търгува акциите си на открития фондов пазар. През лятото на тази година капитализацията на SpaceX се оценяваше на 150 милиарда $, само че идната нова интервенция може да усили тази стойност до 175 милиарда $. Компанията на Илън Мъск има намерение да продаде час от акциите си на цена към 95 $ за акция. Като цяло SpaceX възнамерява да завоюва от услугите си към 9 милиарда $ до края на 2023 година, а през идната година да усили приходите си до 15 милиарда $.

Според информацията на организация Bloomberg SpaceX има намерение да извърши продажба на акции за 500-750 млн. $. Очаква се цената на една акция на компанията при тази договорка да доближи 95 $. Условията на тази към този момент планувана интервенция могат да се трансформират според от ползите както на продавача, по този начин и на евентуалните купувачи.

Капитализацията на SpaceX в размер на 175 милиарда $ ще сложи компанията в листата на 75-те най-големи компании в света по пазарна стойност. В тази категория SpaceX се конкурира с T-Mobile USA (176 милиарда долара), Nike (177 милиарда долара) и China Mobile (176 милиарда долара).

SpaceX продължава да бъде главен състезател на пазара на търговски галактически изстрелвания и обслужва както частни, по този начин и държавни клиенти, в това число НАСА и други американски галактически организации. Компанията има и оператора за сателитни връзки Starlink. Първичното обществено предложение на акции на Starlink е планувано за края на 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР