SpaceX Crew Dragon превозва екипаж от 3-ма души и 1-женски екипаж до международната космическа станция

...
Фериботен кораб SpaceX Crew Dragon акостира в Международната космическа станция
Коментари Харесай

Фериботен кораб SpaceX Crew Dragon акостира в Международната космическа станция в неделя след 29-часово рандеву, довеждайки четирима нови членове на екипажа в лабораторията за да заменят четирима други, приключвайки шестмесечен престой в орбита.

Командирът на екипажа-7 Жасмин Могбели, астронавтът на Европейската космическа агенция Андреас Могенсен, японският астронавт Сатоши Фурукава и космонавтът Константин Борисов се спуснаха в лабораторията в 9 часа: 16 ч. ET След задълбочени проверки за течове, люковете бяха отворени и екипажът беше посрещнат на борда от седемте членове на екипажа на станцията.

„Експедиция 69 е много щастлива да поздрави нови членове на екипажа“, каза командирът на МКС Сергей Прокопиев. Той отбеляза, че космическите ветерани Могенсен и Фурукава правят второто си посещение на станцията, докато Могбели и Борисов правят първия си полет.

„Моите изключителни поздравления за Жасмин и Константин, това е първият ви полет, станахте сега истински астронавт и космонавт, и аз вярвам, че това ще бъде [едно] много важно събитие в живота ви. Добре дошли на борда. Очаквам с нетърпение да работим заедно."

Могбели, тестов пилот на хеликоптер от морската пехота, каза: " Толкова е хубаво да видя всичките ви усмихнати лица. Както знаете, ние тренираме заедно известно време точно за този момент, когато можем да се присъединим към вас и да продължим невероятната работа, извършена на Международната космическа станция.“

„Искам да изразя благодарностите към всички екипи... че ни подготвиха за този момент. Мисля, че представляваме добър екипаж, който ще дойде на Международната космическа станция“, добави Могбели.

Могбели и нейните колеги от Crew-7 излетяха от космическия център Кенеди рано в събота на върха на ракета Falcon 9 на SpaceX. Това беше седмият оперативен полет на Crew Dragon на НАСА до космическата станция и първият с участието на членове на екипажа от четири различни космически агенции.

Тяхното допълнение към екипажа на станцията, което включва астронавта на Обединените арабски емирства Crew-6 Султан Алнеяди, означава, че пет нации са представени на борда на подходящо наречения лабораторен комплекс - Съединените щати, Русия, Япония, Дания и Обединените арабски емирства.

Но не за дълго.

Екипажът- 7 пилота заменят командира на Crew-6 Стивън Боуен, пилота Уди Хобург, космонавта Андрей Федяев и Алнеяди. Те планират да се разкачат и да се върнат на Земята след малко по-малко от седмица, за да приключат шестмесечна мисия.

На 15 септември, две седмици след излитането на Crew-6, руски космически кораб Союз ще излети от космодрума Байконур в Казахстан, носейки космонавтите Олег Кононенко, Николай Чуб и астронавта на НАСА Лорал О'Хара.

Това екипажът от своя страна ще замени Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта на НАСА Франк Рубио. Те трябва да се върнат на Земята на 27 септември, за да завършат маратонския си 371-дневен престой в орбита, поставяйки нов рекорд на САЩ за най-дълъг единичен космически полет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР