Space X изпрати четирима астронавти до Международната космическа станция в

...
Space X изпрати четирима астронавти до Международната космическа станция в
Коментари Харесай

Space X изстреля в Космоса международен екипаж с руско и арабско участие

Space X изпрати четирима астронавти до Международната галактическа станция в четвъртък, в това число първият човек от арабския свят, който отива в Космоса за нескончаем престой, предава Асошиейтед Прес.

Близо 80 фенове от Обединените арабски емирства следиха от стартовата площадка по какъв начин астронавтът Султан ал-Неяди - едвам вторият жител на тяхната страна, летял в Космоса - излетя за шестмесечната си задача.

С капсулата Crew Dragon, която би трябвало да дойде на галактическата станция в петък излетяха Стивън Боуен от НАСА, пенсиониран подводничар, астронавт-ветеран с три полета на галактически совалки, и Уорън " Уди " Хобърг, някогашен откривател в Масачузетския софтуерен институт, който отива в Космоса за първи път и Андрей Федяев, също новобранец в Космоса, пенсиониран водач от съветските въздушнокосмически сили - боен водач.

Първият опит за изстрелването им беше преустановен в понеделник в последния миг заради запушен филтър в системата за запалване на мотора.

Те ще заменят американско-руско-японския екипаж, който е там от октомври. Другите жители на станцията са двама руснаци и един американец, чийто шестмесечен престой беше подсилен до септември, откакто капсулата им " Союз " бе развалена и на нея бе открит теч. Миналия уикенд дойде заместващ " Союз ".

Ал-Неяди, информационен инженер, към този момент беше запаса на първия астронавт от Емирството, Хазаа ал-Мансури, който пътува с съветска ракета до галактическата станция през 2019 година за едномесечен престой на МКС. Богатата на нефт страна заплати мястото на Ал-Неяди в полета на Space X.

Министърът на публичното обучение и авангардните технологии на ОАЕ Сара ал-Амири сподели, че дългата задача " ни дава ново място за просвета и научни открития за страната ".

Емирствата към този момент разполагат с галактически транспортен съд в орбита към Марс, а мини роувър пътува до Луната на японски спускаем уред. Двама нови астронавти от ОАЕ упражняват с най-новите астронавти на НАСА в Хюстън.

Саудитският принц Султан бин Салман беше първият арабин в Космоса, излитайки със совалката " Дискавъри " през 1985 година Той беше последван две години по-късно от сирийския астронавт Мухамед Фарис, изстрелян от Русия. И двамата бяха в космоса за към седмица.

Тази пролет към Ал-Неяди ще се причислят двама саудитски астронавти, които ще отидат до галактическата станция с къс частен полет на SpaceX, заплатен от тяхното държавно управление.

Боуен, пълководец на екипажа, сподели, че четиримата са се справили добре като тим макар разликите сред страните им. Дори при напрежението към войната в Украйна, Съединени американски щати и Русия не престават да работят дружно по галактическата станция и да разменят места за пътувания там.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР