„СПА туризмът и балнеологията могат да кандидатстват за подкрепа от

...
„СПА туризмът и балнеологията могат да кандидатстват за подкрепа от
Коментари Харесай

Проданов обеща пари от ЕС за българския СПА туризъм

„ СПА туризмът и балнеологията могат да аплайват за поддръжка от грантове и финансови принадлежности за милиони левове в границите на Плана за възобновяване и резистентност “. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на кръгла маса по тематиката, която се организира в Хисаря.

Той акцентира, че има такива варианти и като цяло Планът е структуриран въз основата на реализирани цели. В него са заложени стълбовете " Зелена България ", " Иновации и конкурентоспособност ", " Дигитализация на бранша ". „ При една по-добра интензивност от страна на сектора, той може да се възползва от тези проекти”, сподели още министърът.

В рамките на Плана са планувани вложения в размер на 2,937 милиарда лева под формата на грантове и финансови принадлежности на българските предприятия за улеснение на прехода им към цифрова, нисковъглеродна и ресурсно ефикасна стопанска система. Средствата са планувани главно за софтуерна рационализация и енергийната успеваемост. Очаква се претендентите от СПА и балнеология да бъдат възможни за финансиране, обясни министър Проданов.

И добави, че са планувани средства за ограничения за енергийно възобновяване на нежилищни здания, в това число здания от целия бранш „ Туризъм “, включително и балнеотуризъм. Допустимите бенефициенти обгръщат микро/малки, междинни и огромни предприятия при най-вече 50% интензитет на предоставената безплатна финансова помощ.

„ Ще бъдат вложени средства и в електронни административни услуги и регистри, в това число и за дигитализиране на такива в областта на туризма “, добави още министърът.

Относно програмата за настаняване на украински бежанци в хотели по Черноморието, министърът разгласи, че до края на тази седмица ще бъдат изплатени средствата на хотелиерите за интервала от 24 февруари до 31 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР