СП и ДПС едновременно поискаха оставката на председателя на парламента

...
СП и ДПС едновременно поискаха оставката на председателя на парламента
Коментари Харесай

БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева

СП и Движение за права и свободи по едно и също време желаеха оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Причините се оказаха разнообразни. За левицата мотив за това е вчерашната обстановка с опита за барикадиране на майки от самодейността "Системата ни убива ", подкрепени от Мая Манолова, които бяха изведени от НСО от фоайето на Народното събрание. С тях имаше и дете с увреждания.

"Стигнахме до неуместната обстановка тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор и да стане мотив за разискване. Искам да припомня, че това дете, което през вчерашния ден не беше позволено да стигне до тоалетната на Народното събрание, единствено преди две години, на наши съвещания, седеше вътре в залата ", уточни от трибуната депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

"Аз извинявам техните митинги, те се пробват да влияят на властта с методите, които те имат ", означи още той.

Към настояването се причисли и групата на Движение за права и свободи. Председателят Мустафа Карадайъ уточни, че от партията му се заемат със задачата да започват процедура за отстраняването на Цвета Караянчева от председателското и ще търсят поддържа за входирането на подобен план на решение.

Причината – съгласно Движение за права и свободи Караянчева не е подхванала никакви дейности по техен сигнал, обвързван с несъвместимостта на изпълняваната служба на член на ЦИК.

Според правилника план на решение за премахване на ръководителя може да бъде входиран с подписите на една трета народни представители или тъкмо 80, а по-късно да бъде подложено на гласоподаване в залата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР