Созопол изпревари Париж и РимПрез 2017 г. България влезе в

...
Созопол изпревари Париж и РимПрез 2017 г. България влезе в
Коментари Харесай

Ски и вино ни прославят по света

Созопол изпревари Париж и Рим

 07-1  07-2  07-3  07-4
През 2017 година България влезе в някои от най-авторитетните туристически ранглисти.

Преди седмица за пета поредна година Банско получи еквивалентната на “Оскар ” в киното статуетка от Академията на Световните ски награди на церемонията в хотел “Ароса ” в световноизвестния Кицбюел, Австрия. Българският курорт се подреди измежду 26-те най-хубави ски дестинации в света. В съревнованието участваха 202 курорта от 5 континента, а гласуването беше онлайн и продължи 16 седмици, като в него се включиха над 1,6 млн. души от 143 страни.

Преди това английският вестник “Мирър ” сложи Банско на седмо място в Топ 15 на европейските ски курорти. На първите места в класацията бяха френският Мерибел, италианският Червиня и канадският Ревълсток, швейцарският Вербие и австрийският Лех. Изданието писа, че Банско е най-хубавият ски курорт в България и има всичко, което е належащо за цялостна със занимания отмора на рационална цена.

Банско зае 19-о място измежду 20-те най-хубави ски курорта в Европа и съгласно подредбата на The Telegraph. Миналата година българският курорт беше избран като най-изгоден от портала за резервации “Триваго ”, а TripAdvisor го сложи преди всичко по съответствие цена-качество. Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че България е на шесто място като желана дестинация за зимен туризъм в Европа съгласно разбор на Европейската туристическа комисия.

В началото на тази година страната ни популяризира и Пловдив, като влезе в международна ранглиста за винен туризъм, освен това на влиятелното второ място.

Класацията “10-те най-хубави дестинации за винен туризъм на 2017 ” се прави от Wine Enthusiast, а Майк Де Симон и Джеф Дженсън, които сформират листата, бяха членове на журито на самостоятелния международен винен конгрес Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 година Тогава над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени публицисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 виновност и алкохолни питиета от 55 страни.

Пловдив беше определен като център на един от най-важните лозаро-винарски региони в България – Тракийската равнина, където вино се създава от повече от 7000 години.

В класацията “10-те най-хубави дестинации за винен туризъм на 2017 ” пред България беше единствено аржентинският град Кафаяте. Третото място бе за Канарските острови. Емблематичната област в Югоизточна Франция Прованс зае едвам пето място в подреждането. На последните три места бяха подредени Сицилия (Италия), Рейнгау (Германия) и Хууд ривър (САЩ).

България влезе в туристическите ранглисти и с помощта на един от най-красивите ни черноморски градове – Созопол. Той зае шестата позиция в “Европейска дестинация за 2017 година ”. В надпреварата участваха общо 20 града, като Созопол изпревари световноизвестни дестинации като Париж, Рим, Мадрид и Виена.

Конкурсът води началото си от 2009 година, като класацията се прави на правилото “от екскурзианта за екскурзианта ”. В нея се състезават обитаеми места, които са впечатлили пътешествениците с качеството на услугите, привлекателни места за отдих, забележителни исторически, културни и естествени обекти. Гласуването се провежда от European Best Destinations – организация, основана в Брюксел и насърчаваща развиването на културата и туризма на континента.

България заема 45-о място в ранглиста на страните с най-развита туристическа промишленост за 2017 година Това демонстрира годишното изследване на специалисти от Световния стопански конгрес, в което са включени 136 страни по света. В класацията се взети поради редица параметри като сигурност, развиване на инфраструктурата, културни и естествени забележителности.

Лидерът измежду страните с най-развита туристическа промишленост за 2017 година е Испания (за втори път), като след нея са Франция, Германия, Япония и Обединеното кралство.

Авторитетна сомелиерка показа българските сортове в Съединени американски щати


 07-kare Сертифицираната сомелиерка Мадлин Пукет, създател на бестселъра на “Ню Йорк Таймс ” “Wine Folly: The Essential Guide to Wine ”, показа неотдавна българските виновност в Съединени американски щати.

В обширната й публикация “Запознайте се с виното на България ”, оповестена в Winefolly.com, тя в детайли разказва 13 сорта, измежду които Памид, Димят, Мавруд, Широка мелнишка, Кадарка.

Пукет обръща внимание, че преобладаващи в България са алените виновност и написа, че е неочакван високият брой на разпознаваемите – Мерло, Шардоне, Каберне Совиньон, Совиньон блан. Тези интернационалните винени сортове са били всеобщо засадени по време на социалистическия режим и в този момент съставляват към 70% от насажденията, коментира сомелиерката на американската аудитория.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР