Совиньон блан и Шардоне са имена на сортове бяло грозде,

...
Совиньон блан и Шардоне са имена на сортове бяло грозде,
Коментари Харесай

Каква е разликата между Шардоне, Совиньон Блан и Мускат

Совиньон блан и Шардоне са имена на сортове бяло грозде, надлежно и на виновността, направени от това грозде. По начало Шардоне е вино със приблизително до компактно тяло и постоянно може да доловите нотки на ябълка, смокиня, пъпеш, круша, ананас или праскова. Ако виното Шардоне е направено в дъбова бъчва, то може да бъде обогатено от разнообразни подправки, мед или лешник.

 Най-предпочитаните мезета за вино Най-предпочитаните мезета за вино
Знаете ли, че човечеството създава вино от над 8000 години? След като сме имали толкоз доста време да усъвършенстваме този поминък,...
Вината Совиньон Блан са с по-леко тяло от Шардоне, постоянно с по-кисел и апетитен усет. Те също могат да бъдат направени с разнообразни аромати, само че постоянно оставят допиране на прясно окосена трева или пресни билкови нотки.
Виното Мускат постоянно се създава в австралийски и калифорнийски винарни, само че в България също много сполучливо вирее този вид. Това вино е мощно алкохолно, умерено може да спадне към десертните виновност, поради голямото наличие на захар – над 60 грама на литър.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР