Совалки в Народното събрание се проведоха между представители на ПП-ДБ

...
Совалки в Народното събрание се проведоха между представители на ПП-ДБ
Коментари Харесай

ДПС: Няма да пречим, но няма и да подкрепяме

Совалки в Народното събрание се организираха сред представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи в търсене на парламентарна поддръжка.

В стаята на Движението бяха – от страна на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ – номинираният за министър председател Николай Денков, Кирил Петков, Христо Иванов.

Стана ясно, че причина за диалозите, на които с изключение на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, участва и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на болшинство за конституционна промяна.

От Движението към този момент подчертаха неколкократно, че няма да поддържат държавно управление с присъединяване на Политическа партия, само че през днешния ден Карадайъ изясни пред публицисти в Народното събрание:

“Ние декларирахме и ще участваме в диалозите и всъщност, и в реализацията на конституционната промяна, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си сформират кабинет ”.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че не се отхвърля от думите си, че съюзът сред първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е „ порочна женитба “, като разяснява:

“Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет “Рамбовци ” няма да има, само че ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм извънредно явен ”.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР