СОУ Св. Климент Охридски в Ловеч дели ученици в класове

...
СОУ Св. Климент Охридски в Ловеч дели ученици в класове
Коментари Харесай

Обвиниха гимназия в Ловеч, че дели учениците на бедни и богати

СОУ " Св. Климент Охридски " в Ловеч дели възпитаници в класове на база обществен статус и етнически генезис. Това заяви " Движение 21 " с мейл до медиите.
Извода създали поданици от града, които и подали сигнал до партията. Според сигналите учебното заведение приема и разпределя първокласници в паралелки на база на обществения статус и етническия генезис на родителите им, написа в сигнал, изпратен до зам.-председателя на Движението Данаил Георгиев .
Според жителите на Ловеч тази процедура на предварителна селекция на децата и групирането им в два разнообразни класа – един за деца с „ положителни “ обществено състояние и генезис и различен за деца на обществено слаби родители, най-вече от ромски етнически генезис, се реализира към този момент няколко години .
По този мотив родители на първокласници са внесли няколко писма в Регионалното ръководство на образованието към МОН в Ловеч.
" В града е обществено известно, че още преди да пристъпят прага на учебното заведение децата биват преценявани съгласно обществения статус и етническия генезис, а избрани родители увещавани в диалози с учители на четири очи и по телефона да записват бъдещите възпитаници в „ българския клас “, се споделя в сигнала.
Родителите декларират, че по време на инициираната от учебното управление Лятна академия „ Повече дружно “, за да направи равномерен и прелестен прехода от детска градина към учебно заведение, времето прекарано с учениците се употребява още веднъж за „ вярно разпределение “ на децата в бъдещите паралелки.
" Сбиванията са всекидневие, в това число групови саморазправи с присъединяване на по-големи родственици и на родители ", се споделя в известието на " Движение 21 ".
„ С съображение жителите на Ловеч са обезпокоени от средно- и дълготрайните последици от модела, практикуван в учебно заведение „ Св. Климент Охридски “. Той възпроизвежда и затвърждава отрицателните стандарти и дискриминационни настройки по отношение на другите етноси. Задълбочава проблемите с недостига на познания и обвързваните с тях компетентности, бедния речников ресурс и недоброто притежаване на книжовния български език у учениците от обществено слаби и от ромски фамилии. В допълнение, обременява с този проблем и попадналите в „ неверния “ клас деца от български генезис, които са незадоволително на брой с цел да послужат като позитивен образец и да вкарат модел за държание и другарство, основан на общоприетите правила, правила и ред. Чрез „ малцинствените “ класове в учебното заведение, а и в публичната среда на Ловеч, ще се затвърждават експанзията и насилието като нормални прояви в връзките сред хората “, сподели зам.-председателят на „ Движение 21 “, който е родом от Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР