Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че кани обратно в БСП всички

...
Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че кани обратно в БСП всички
Коментари Харесай

Нинова кани обратно в БСП Първанов, Манолова, Дончева и всички напуснали социалисти

Соцлидерката Корнелия Нинова разгласи, че кани назад в Българска социалистическа партия всички някогашни социалисти, напуснали сами столетницата и основали свои партии. Поканата се отнася и до всички някогашни съпартийци, които са си тръгнали по своя воля. Тя насочи апела преди да се състои прокламираното от президента Георги Първанов ново ляво обединяване, което ще се учредява във вторник в НДК.

" Каним всички, напуснали Българска социалистическа партия, да си възобновят участието. Върнете се в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем да търсим мощ и обединяване вляво ", съобщи на конференция на " Позитано " 20 Корнелия Нинова. Тя напомни, че още от 2016 година има такова решение на Националния съвет. " Обръщаме се към организациите по места - отворете порти, поканете тези наши приятели, в случай че желаят, да се върнат ", добави Нинова. Тя разясни, че става въпрос за тези, които сами са си тръгнали от социалистическата партия, а не към изключените поради санкции. Нинова изреди поименно Георги Първанов, Румен Петков с АБВ, Татяна Дончева с " Движение 21 ", Мая Манолова с " Изправи се БГ ". Соцлидерката предложения още Красимир Янков, учредил " Българска прогресивна линия ", Георги Кадиев, който сътвори партия " Нормална страна " и Симеон Славчев с МИР. Председателката на Българска социалистическа партия направи ангажимента, че макар упреците към нейното управление сега, въпросните някогашни социалисти са си тръгнали от партията при предходните водачи на Българска социалистическа партия Сергей Станишев и Михаил Миков.

" Важно е това обединяване към какви хрумвания ще се образува. Засега хрумвания не сме чули - що е то новото ляво, по какъв начин ще се развива, само че четем и чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси ", разяснява Нинова, която даде конференция особено във връзка идното ново ляво обединяване. " Всички тези наши някогашни приятели са напуснали Българска социалистическа партия преди нашето управление, при други управления ", сподели тя. " Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите да се търси ляво обединяване. Всеки опит си заслужава, само че е значимо върху какви хрумвания, а не върху персонални упоритости ", добави Нинова.

 Снимка: БТА

Тя заяви още, че макар общо 23 заявления от локални партийни организации в страната с искане на бърз конгрес за избор на ново управление още на 10 и 11 декември, подобен няма да се организира. Нинова се базира на партийния правилник и посочи, че би трябвало да има 15 дни от насрочването до провеждането на конгреса. До момента в централата са постъпили 6 заявления, а останалите 17 към момента не били подадени. " Конгрес на 10 и 11 декември не може да има, конгресът остава на 10-11 февруари ", отсече соцлидерката.

 Костадин Паскалев: 8 партии се включват в новия план за ляво обединяване Виж още

Нинова отхвърли да разяснява формираната инспекция от прокуратурата по абсурда с кодовете на машините с аргумента, че на следващия ден ще приказва по тази тематика. " Днес тематиката е Българска социалистическа партия и лявото обединяване ", оправда се тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР