Социолози специално за предстоящите два избора – за парламент и

...
Социолози специално за предстоящите два избора – за парламент и
Коментари Харесай

БНР избира социолози за предстоящите избори с поръчка

Социолози особено за идните два избора – за парламент и президент, с социална поръчка избира Българското национално радио.  
Заданието им ще е да обезпечават информация за изборните настройки, интензивност и резултатите от изборите през 2021 година. Предназначеният за тях запас е по 40 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
 Да, България с платформа за почтени избори Ти броиш " Да, България " с платформа за почтени избори " Ти броиш "
„ Да, България “ предлага на всички искащи да се обезпечи бистрота на парламентарните избори следващата година да се включат като з...
За парламентарните избори би трябвало да се обезпечат данни за изборните настройки по време на предизборната акция, а в деня на изборите - за интензивността и профила на гласоподавателите на национално и районно равнище за всички изборни региони.
Екипът на изпълнителя би трябвало да подава информация за интензивността на гласоподавателите към БНР по скица, съобразена със спецификата и потребностите на националните и районните стратегии. Изискват се също данни от „ екзит пол “ в течение на изборния ден, ако настоящото законодателство разрешава това, данни за резултатите от изборите по методиките „ Екзит Пол “ и „ Паралелно броене “, данни за профила на гласоподавателите и разбор за разпределението на политическите сили в Народно събрание и за опциите за сформиране на държавно управление.
За президентските избори се изискват най-малко два отчета с данни и разбор от представително изследване на изборните настройки преди и по време на предизборната акция. В деня на изборите би трябвало да дават данни за интензивността и профила на гласоподавателите на национално и районно равнище за всички изборни региони. Трябва да подава информация за интензивността на гласоподавателите.
В деня на изборите в оповестения в закона час, в който могат да се оповестяват резултати на социологически организации, експерт – социолог от екипа на изпълнителя, би трябвало да даде данни от проучвания, извършени по методиката „ Екзит пол “ – национално и районно представителни извадки. При изискване, че настоящото законодателство разрешава, данни от „ екзит пол “ ще се показват и в течение на изборния ден.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР