Социологическо проучване в Германия сочи рекордно високо недовение на гражданите

...
Социологическо проучване в Германия сочи рекордно високо недовение на гражданите
Коментари Харесай

`Рекордно високо недоверие към държавата сред германците

Социологическо изследване в Германия сочи рекордно високо недовение на жителите в страната. Две трети от германците считат, че управляващите не се оправят.

Най-ниско е доверието на германците във връзка с проблемите с миграцията, сочи изследването на социологическата организация „ Форса “ по поръчка на Сдружението на държавните чиновници в Германия. Държавата не се оправя добре още в областите обучение, климат и опазване на здравето, излиза наяве от резултатите.

„ Данните са притеснителни, тъй като демонстрират наклонност. По време на пандемията имаше известно повишаване на доверието, само че в този момент още веднъж недоволството пораства трагично “, разяснява Улрих Зилбербах, ръководител на Сдружението на държавните чиновници, поръчало проучването.

А социологът Манфред Гюлнер, шеф на организация „ Форса “ изяснява аргументите за спадналото доверие на германците в страната.

„ Германците имат чувството, че политиците не се занимават с проблемите, които тормозят хората – икономическите компликации и растящите цени на силата, а вместо това с второстепенни въпроси “, изяснява Гюлнер.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР