Социологическо проучване показва, че 80 процента от хората в България

...
Социологическо проучване показва, че 80 процента от хората в България
Коментари Харесай

80 на сто от българите не знаят каква е българската позиция по "Зелената сделка"

Социологическо изследване демонстрира, че 80 % от хората в България не знаят каква е българската позиция по по този начин наречената " Зелена договорка ".

Под това название са известни новите климатични цели на Европейския съюз, които плануват стопанската система последователно да стане самостоятелна от въглищата като източник на сила.

Младите и хората с висше обучение в най-голяма степен поддържат политиките за запазване на климата, демонстрира изследването, извършено от изследователския център " Тренд ".

68 % от участниците в допитването дефинират климатичните промени като действителна опасност, а съгласно 62 на 100 битката с тях би трябвало да бъде приоритет за Европейския съюз, което демонстрира, че у нас няма дълготраен песимизъм във връзка с зеления преход, регистрира Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ":

" 2/3 от българите са подготвени да изхвърлят по-малко боклуци, по-малко потребление на пластмаса, даже да създадат нещо в всекидневието си в зелена посока ".

Въпреки неналичието на зелен песимизъм, данните демонстрират, че болшинството не е осведомено с задачите на " зелената договорка " и с проекта за декарбонизация на Европейския съюз, показва Димитър Ганев:

" 83 % не са осведомени с задачите на " Зелената договорка " и 80 % не са осведомени за българската позиция ".

Важен аспект от изследването са регистрираните 48 % от респондентите, които не знаят какъв резултат би имала " Зелената договорка " върху живота в България, което съгласно Димитър Ганев е действително поле за манипулиране с информация:

" Това е почва за настаняване на всевъзможни политически ползи, когато няма информация по даден въпрос ".

Изследването на " Тренд " регистрира главните терзания на хората от " Зелената договорка ", а точно боязън от финансови последствия, закриване на бизнеси, загуба или преквалификация на работни места.

Проучването на проучвателен център " Тренд " е национално представително, по поръчка на " Дир.бг " и публично показано по време на събитието " Зеленият преход " - решения и провокации за България " " с присъединяване на изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за " Зеления пакт " Франс Тимерманс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР