Социологическата агенция Екзакта е първата, която е извършила изследване за

...
Социологическата агенция Екзакта е първата, която е извършила изследване за
Коментари Харесай

ГЕРБ взима с 10 % повече гласове от ПП, бие и коалицията им с ДБ

Социологическата организация " Екзакта " е първата, която е направила проучване за електоралните настройки в навечерието на следващите предварителни парламетарни избори. 
 
Според данните, коита са получени обединението ГЕРБ-СДС получава 26,6 % от вота на гласувалите. " Продължаваме промяната " са с повече от два пъти по-нисък резултат - 16,4 %. Изследването не е отробявената преди дни коалиция на Политическа партия и Демократична България, само че даже и да се обобщят резултатите, които имат двете обединения в това проучване, те още веднъж ще получат по-малко от ГЕРБ-СДС. Изследването демонстрира избор за Демократична България в границите на 7,3 %, които събрани с 16,4 % на Политическа партия дават избор от към 23, 5 % - с цели 3 % под резултата на ГЕРБ-СДС. 
 
Тук е значимо да подчертаем, че сходно механично събиране на гласовете за Политическа партия и Демократична България е необективно, тъй като сигурно резултатът ще бъде друг поради непоносимостта на избрани десни гласоподаватели към левичарските практики на Политическа партия и тяхната откровена обязаност с кръгове към Путин, до момента в който бяха в ръководството.
 
На трето място е Движение за права и свободи с 12,8 %, а на четвърто място застава Българска социалистическа партия с 12 %. На пето място е " Възраждане ", която получава 10 % от вота. Не се сбъдват прогнозите за повишение резултата на проруската групировка от Варна. 
 
Партията на Стефан Янев " Български напредък " към този момент минава прага от 4 %. Твърдо под бариерата за влизане в Народно събрание са Има Такъв Народ, Вътрешна македонска революционна организация, Национална движение „Симеон Втори" и други. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР