Социологическа агенция Галъп представи първи резултати от паралелно преброяване на

...
Социологическа агенция Галъп представи първи резултати от паралелно преброяване на
Коментари Харесай

Паралелно преброяване: Първи резултати от балотажа

Социологическа организация " Галъп ” показа първи резултати от редом броене на гласовете от балотажа на локалния избор, направено по поръчка на NOVA.

В Благоевград издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев печели вота с 51,6%, а самостоятелният претендент Илко Стоянов събра 45,6% поддръжка, демонстрират данните от паралелното броене на " Галъп " при 100% осъществяване на извадката. Опцията " Не поддържам никого " са избрали 2,7% от гласувалите.

Във Видин претендентът на Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори", " Новото време " Цветан Ценков надделя претендентът на ГЕРБ Александър Матеев. Резултатите на двамата са надлежно 62,4% и 34,6%, сочат данните от паралелното броене на " Галъп " при 80% осъществяване на извадката. " Не поддържам никого " - 3%.

В Шумен локалния избор печели Христо Христов от " Българска социалистическа партия за България ", който победи съперника си Георги Колев от ГЕРБ с 72,5% на 24,6%, сочат данните от редом броене на " Галъп " при 75% осъществяване на извадката. С " Не поддържам никого " са дали своят вот 2%.

Петър Неделев от " Алтернативата на жителите " е новият кмет на община Стамболийски. Той завоюва против досегашния кмет Георги Мараджиев от ГЕРБ, който се бореше за трети мандат.

" Осем години работих за община Стамболийски, само че изгубих изборите ", написа Мараджиев в профила си в обществените мрежи. Той разгласи, че ГЕРБ остава в съпротива и ще работи за община Стамболийски. " Направеното ще остане за години напред! Радвайте се на всички придобивки и се гордейте, че сте поданици на една от най-красивите общини в България. И продължаваме! "

Новият кмет на Перущица е Николай Баков от Българска социалистическа партия. Опонентът му на балотажа беше досегашният кмет Мария Витанова - Вълканова от ГЕРБ, която също се бореше за трети мандат.

" Благодаря на всички, които упражниха правото си на глас! Благодаря на всички, които ме поддържаха, само че за жалост изгубих тези избори!

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР