Социологът Първан Симеонов напомня в пост във Фейсбук, че по

...
Социологът Първан Симеонов напомня в пост във Фейсбук, че по
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Резкият скок на ковид заразените във вторник е измамно усещане

Социологът Първан Симеонов припомня в пост във Facebook, че по към този момент наложила се традиция във вторник се афишира " внезапен скок " на инфектираните с ковид, само че това евентуално просто се дължи на забавеното отчитане от уикенда или пък по-ударно тестване в първия ден от седмицата. Във всеки случай медийни заглавия от рода на " голям растеж " и сходни, по думите му са покрай операция или неопитност.

Ето цялостния текст:
" Предстои вторник, а от повече от година насам във вторниците се оповестява - чисто механично - пиково отчитане на данни за случаи на ковид. Дали там се акумулира забавено отчитане от почивните дни, дали в понеделник има по-ударно тестване и прочие, не знам; не съм се интересувал. В понеделниците пък - поради почивните дни - отчитането е занижено. Затова постоянно във вторник, по време на вълна, се основава чувството за блестящо повишение. Измамно чувство.

Знам, че на следващия ден в част от медиите ще има отново заглавия от сорта на " внезапен скок ", " две хиляди случая повече от през вчерашния ден " и така нататък Ако медийни хора четат този профил, апелирам ви, не пишете такива заглавия и тълкования! Да, разпространяването пораства (между другото, към този момент плавно), само че обичайното вторнично отчитане не е внезапен скок или каквото и да било сходно. Словосъчетания като " голям растеж " и сходни ще са или операция, или неопитност. Но във всеки случай лъжа.
 Първан Симеонов: Ако желанието за смяна беше толкоз огромно, нямаше да има време за кавги Първан Симеонов: Ако желанието за смяна беше толкоз огромно, нямаше да има време за кавги
" Всички партии би трябвало да създадат стратегическа преоценка, тъй като живеем в последствията от почналия преди година митинг. Протестът бе...

Подобни заглавия само увелчават осведомителната нервност, агиткаджийското отношение към вируса и страховете. А както се видя, тези страхове май по този начин и не доведоха до предстоящите равнища на имунизиране.

Единственото, което сега си коства, е да се припомня да се съблюдават простичките ограничения и да се предизвиква имунизирането. "



Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР