Социологът Първан Симеонов изрази в предаването Панорама личната си надежда

...
Социологът Първан Симеонов изрази в предаването Панорама личната си надежда
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов винаги е знаел, че не бива да взема всичката власт. Трябва да остави и някой друг да бъде лош

Социологът Първан Симеонов изрази в предаването " Панорама " персоналната си вяра държавно управление да бъде формирано в границите на този парламент.

" Рационалният разбор обаче сочи, че това ще стане по-трудно. Трета година се мъчат един различен да се унищожат. Това са крайности. А българинът не е краен. Трябват ни най-малко още едни избори, с цел да могат и двата бранша да схванат, че имат право на живот. Те са достоверни представители на достоверни хора в България. Могат да се конкурират, да се състезават, да се плюят, само че ще съществуват един с различен и един до различен ", счита той. 

" ГЕРБ остана доста дълго на власт.  Това е една от стратегическите неточности на Борисов, който съгласно мен другояче постоянно е знаел, че не трябва да взема всичката допустима власт. Трябва да остави и някой различен да бъде неприятен, да има контрапункт. Това пък провокира доста огромно неспокойствие, събра сини и червени в един лагер. Станаха културни войни, те безусловно не се дишат. Докато се карат, това огромно непредубедено болшинство, което е надалеч от крайностите, е надалеч от тях. Така те се отдалечават от народа си. Това ражда доста рискови неща ", добави социологът.

" Проблемът е, че все си мислим, че ще са следващи избори. Предните три бяха избори за смяна. Някой на три седмици, виждаме го и го вършим победител, единствено и единствено да е смяна. Последните избори бяха избори за решения. И на идващите избори в случай че постъпят по същия метод обществото няма да разреши на политиците да вършат това, да не си играят ", разяснява специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР