Социологът Димитър Ганев заяви, че ДПС на Ахмед Доган ще

...
Социологът Димитър Ганев заяви, че ДПС на Ахмед Доган ще
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Върхушката в ДПС преразпределя сферите на влияние. Въпросът е сега кой държи бухалките и кой обръчите

Социологът Димитър Ганев съобщи, че Движение за права и свободи на Ахмед Доган ще има превес на предварителните парламентарни избори. Организационният запас на хората, които са по места са главният инструмент пък на Делян Пеевски за готовност на изборите, проучва Ганев в студиото на bTV.
 
Той обаче се съмнява, че социологическият инструментариум може да отговори на въпроса какво ще е разпределението на гласовете в двете Движение за права и свободи. Ганев обаче чака да има отлив от гласоподавателите на Движение за права и свободи.
Според специалиста има действителен късмет партиите в 51-ото Народно заседание да станат сред 6 и 9.
 
Ребусът не се опростява, а става все по-сложен, посочи социологът. Той не вижда вид за настройка сред ГЕРБ и ПП-ДБ. И МЕЧ, и " Величие " имат електорален капацитет да влязат в идващия парламент, счита Ганев. Според него даже и да сформира кабинет след изборите, то политическата рецесия няма да бъде решена.
 
 
Политологът Любомир Стефанов уточни, че върхушката в Движение за права и свободи преразпределя сферите на въздействие. Въпросът е в този момент кой държи бухалките и кой държи обръчите. Няма печеливш от войната в Движение за права и свободи, уточни Стефанов.
 
Според него е допустимо нито една секта на Движение за права и свободи да не поддържа кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов. Той е на мнение още, че с изключение на разцеплението, което се случи в Движение за права и свободи и възможния отлив на гласоподаватели от групировката, същото може да се случи и в Българска социалистическа партия поради изключването на Корнелия Нинова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР