Социологът Андрей Райчев смята, че бившият вече шеф на НС

...
Социологът Андрей Райчев смята, че бившият вече шеф на НС
Коментари Харесай

Социолог: Борисов разви техника, за която може само да му завиждат

Социологът Андрей Райчев счита, че някогашният към този момент началник на Народно събрание Димитър Главчев без да осъзнава, сложил водача на ГЕРБ Бойко Борисов  пред избор - дали избира Корнелия Нинова като сътрудник и опозиционен водач или " Марешки като шеф ". Коментарът си Райчев направи пред.



В петък Главчев подаде оставка от поста ръководител на Народното събрание след  скандал с левицата. Той изгони от зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, което докара до решение за опозиционен протест на работата на Народното събрание. От столетницата дадоха ултиматум и заплашиха да не влязат в пленарната зала, до момента в който Главчев е парламентарен началник.

Главчев извърши нещо, без да осъзнава . Първо е европейската реакция – няма парламент без съпротива . Второто, в случай че сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като сътрудник или Марешки като шеф? Защото Главчев сложи Борисов пред този избор ”, счита Райчев.

По думите му п о-добре е Борисов да има сътрудник, който да бъде доста деен и опозиционно заплашителен , в сравнение с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да излязат от Народното събрание и по този начин Марешки да взима решение дали да заседава Народно събрание или не.

„ Тук беше з астрашено самото осъществяване на съвещанията . Те в действителност бяха тръгнали да вършат Марешки шеф. Това Главчев му го сервира на своя министър председател една заран – естествено, че ще го изгони ”, добави още Райчев.

„ Борисов разви една техника , за която може единствено да му завиждат – знае по какъв начин да прави заден без да губи електорат ”, разяснява още Райчев.

По думите му изборът на Цвета Караянчева за ръководител на Народното събрание е чудноват. „ Този пост е мъчно място и не толкоз тъй като би трябвало да си доста интелигентен или културен, само че тъй като там се желае да те почита опозицията . Тя е драка, тя е войник ”, разяснява Райчев.
 
„ Б орисов не можа да реализира мир сред съпротива и ръководещи по време на председателството. Опозицията н яма да му обезпечи тези шест месеца тишина ”, безапелационен е Райчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР