Социологът Андрей Райчев, който би трябвало да се завре в

...
Социологът Андрей Райчев, който би трябвало да се завре в
Коментари Харесай

Андрей Райчев с нова мантра: БСП успяха да се наложат като опозиция!

Социологът Андрей Райчев, който би трябвало да се завре в миша дупка тъкмо тези дни, не се тормози от свадите към КТБ, а реши да лъска имиджа на Българска социалистическа партия пред Bulgaria ON AIR.

Конституционният съд разгласи през вчерашния ден за противоконституционно решението на Народното събрание да не освободи депутата Делян Добрев макар подадената от него оставка.

Междувременно през последните седмици апелите за оставка от страна на опозицията не престават на фона на един несполучлив избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", придружен от редица митинги.

" Решението на съда е доста вярно, тъй като той реши един път вечно, че в случай че народен представител си подава оставката няма да има гласоподаване в Народното събрание, а персоналната му воля просто ще бъде почетена ", уточни в студиото на " България заран " социологът Андрей Райчев.

Депутатите отхвърлиха да пуснат Добрев при започване на октомври, когато избраникът от ГЕРБ внесе искане да излезе от Народното събрание поради абсурда " Кумгейт " в Хасково.

Скандалът " Кумгейт " избухна през есента на предходната година, когато Българска социалистическа партия разкри, че близки, родственици и съученици на Добрев са назначени на основни места в Хасково.

След среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов депутатът разгласи, че излиза от Народното събрание и политиката, само че народните представители от неговата партия не се съобразиха с това.

Българска социалистическа партия сезира Конституционния съд, а Добрев отдръпна оставката си в края на 2017 година.

" Социалистите от своя страна съумяха да се наложат като съпротива. Те обаче нямат доста благоприятни условия пред себе си, защото са достигнали историческия си таван по гласоподаване и надали биха събрали повече от 1 млн. гласа на бъдещи избори ", акцентира Андрей Райчев.

Пред Bulgaria ON AIR той добави още, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е била много непредвидима, само че пък през последните няколко месеца е съумяла да направи забавни политически ходове, да вземем за пример свалянето на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев, по думите му, единствено с един размах./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР