Социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев коментираха в Нещо

...
Социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев коментираха в Нещо
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Не може лидерът на опозицията да бъде изгонен от парламентарната зала

Социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев разясниха в " Нещо повече " острия звук в политиката.

В политиката няма по какъв начин да няма превзетост. Те приказват като артисти, изпратени от нас в този спектакъл. Но това е нашата власт и нашата съпротива. Работа на опозицията е непрестанно да подлага на критика властта. Лидерът на опозицията се споделя Корнелия Нинова. Не бива да се гони от залата. Това на първо място е от нелепост. Помрачава задачите, които показват. Борисов би трябвало да осъди това. То по никакъв метод не е в изгода за властта. Те несъмнено през днешния ден доста пъти са съжалили, че са поставили този човек отпред на Народното събрание, сподели Райчев.

Има игра на нерви, само че има и дълготрайни аргументи. За Нинова е доста значимо да се покаже като ефикасна съпротива. Отвори си доста фронтове в партията.  В спор е с доста от старите фрагменти. Не можа да победи на парламентарните избори и това ескалира нейната позиция. А Българска социалистическа партия няма кой знае какви шансове да се трансформира в ръководеща, в случай че не влезе в коалиция. Нинова върви по повърхността и основава този вид борба, счита Огнян Минчев.

Според него ГЕРБ има също проблем - третият мандат основава ясна визия за преяждане с власт. Очевидно е, че има потребност от нова легитимност. Отчаян опит за това е планът за проверка на приватизацията. Целта е да се покаже, че са единствените, които не са оцапани. 

 Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР