Социолог изпъкна с прелюбопитен политически коментар.Нито една политическа сила не

...
Социолог изпъкна с прелюбопитен политически коментар.Нито една политическа сила не
Коментари Харесай

Социолог: У нас няма дясна партия

Социолог изпъкна с прелюбопитен политически коментар.

Нито една политическа мощ не се държи като дясна партия. Това сподели социологът Кънчо Стойчев в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  по Радио  " Фокус ".

Дефинициите за лява и дясна политика са мощно размити у нас, твърди Стойчев. " Ако би трябвало напълно строго да погледнем има ли дясна партия в България - не партия, която се бие в гърдите, че е дясна, а партия, която води дясна политика, то съвсем няма такава партия ".

" Всъщност дясната партия значи партия, която се грижи на първо място за изискванията за бизнес и за развиване на бизнеса, т.е. за производството и цялата производствено-материална сфера, тъй че да има висока конкурентност и вътрешния артикул на страната да пораства. След като познавам в подробност изискванията за правене на бизнес в страната и въобще изискванията за произвеждане, камо ли пък за българско произвеждане, те са кошмарни. Всичко по този начин е направено, че да се пречи ", разяснява социологът, написа burgas24.bg.

Според него у нас има премного условия за дясна политика, а като партия, която води такава, той дава за образец Движение за права и свободи. " Движение за права и свободи има една систематична про-бизнес политика, само че както се споделя, една птичка пролет не прави ", споделя Стойчев.

Положението не е изключително друго и за левите партии в България, споделя той и напомня максимата " Лявото раздава, дясното основава ". " Автентичното ляво би трябвало освен да се бие в гърдите, че е ляво, а би трябвало от заран до вечер да се грижи за служащия ", разяснява социологът.

" Ние знаем, че някои от най-десните промени бяха извършени от леви държавни управления. Напоследък по отношение на изборите в София се появи достоверно лява фигура и това е Ваня Григорова ", заключи Стойчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР