Социалното предприятие за хора с увреждания откри втори собствен физически

...
Социалното предприятие за хора с увреждания откри втори собствен физически
Коментари Харесай

Социалното предприятие за хора с увреждания откри собствен магазин в Капана


Социалното дружество за хора с увреждания откри втори личен физически магазин. Лентата прерязаха зам.-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика Георги Титюков, шефът на Дирекция „ Социална политика “ Веселина Ботева и шефът на предприятието Ванина Костадинова. Единственият занаятчия в България по стъклодухане Иван Станев, който е част от предприятието, съблюдава традицията и счупи за шанс една стъклена играчка.

„ Това беше и концепцията ни, когато започва Социалното дружество – да има резистентност. Откриват през днешния ден втори магазин, първият е в подлеза на хотел „ Тримонциум “, имат и онлайн платформа. Така че задачата е реализирана, само че по-важното е, че хората се усещат потребни. Не са затворени сред четири стени, социализират се “, разяснява на откриването зам.-кметът Титюков.

Ръчно рисувани коледни стъклени играчки, картини, текстил, сувенири с емблематични за града места, керамични декорации изпълват витрините на новия магазин, ситуиран на ул. „ Йоаким Груев “ 7 в кв. „ Капана “.

„ Всички продукти са направени от ангажираните в предприятието 27 души, а 80% от тях са с увреждания. Съобразяваме се с това да не натоварваме хората. Идеята ни не е да предизвикваме техните болести, а да им дадем работа. Социалното дружество е търсено от доста огромни компании, за които непрекъснато произвеждаме разнообразни сувенири “, сподели директорката на Оперативна програма „ Социално дружество за хора с увреждания – Пловдив “ Ванина Костадинова.

Гостите на събитието бяха и първите клиенти на магазина, който ще работи от 10.30 до 19 ч.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР