Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи

...
Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи
Коментари Харесай

Румен Радев: Неравенствата в доходите растат и вече сме на първо място в Европа по този показател

Социалното предприемачество основава условия и дава опция на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разпростират своя гений, тъй че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се усещат почтени членове на нашето общество. Това съобщи президентът Румен Радев, в приветствието си към участниците в Деветия европейски конгрес за обществено предприемачество, който се организира в Международния панаир в Пловдив, оповестиха от прессекретариата на президента.

През последните години неравенствата в приходите в България порастват и ние към този момент сме преди всичко в Европа по този индикатор, което е извънредно обезпокоително “, посочи президентът. Той акцентира, че това отрицателно събитие може да бъде преодоляно и с поддръжката на общественото предприемачество.
 Корнелия Нинова: Ще смекчим неравенствата с съответни стопански и обществени ограничения Корнелия Нинова: Ще смекчим неравенствата с съответни стопански и обществени ограничения
От няколко години водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изведе като приоритет в своята работа битката с неравенствата. На срещи с световноизве...

Румен Радев насочи признателност към уредника на форума - Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, както и към осемте национално показани организации на хора с увреждания.

„, уточни още президентът Радев и посочи дълбоките обичаи на българското кооперативно придвижване.

В рамките на форума се състоя гала по връчване на награди за заслуги в развиването на европейското обществено предприемачество " Стилиян Баласопулов ". Държавният глава Румен Радев връчи първите три оценки – на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, на Агенцията за хората с увреждания и на проф. Лалко Дулевски - дълготраен ръководител на Икономическия и обществен съвет на Република България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР