Социалното министерство стартира кампания Мисията възможна“ Социалното министерство продължава с

...
Социалното министерство стартира кампания Мисията възможна“ Социалното министерство продължава с
Коментари Харесай

Социалното министерство стартира кампания „Мисията възможна“

Социалното министерство започва акция „ Мисията допустима “ Социалното министерство продължава с напъните си да помогне за реализацията на децата, израснали в институции или в системата на приемната грижа. Това разяснява в предаването „ Седмицата “ по Дарик заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова . За задачата министерството започва нова акция с името „ Мисията допустима “, която ще продължи една година и ще разчита на партньорството на локалната власт и неправителствени организации.
 
" Мисията е допустима - да помогнем на всички деца, които могат почтено да живеят в България, които по една или друга причина са изгубили фамилиите си или живеят отвън тях. Все още има 681 деца в институциите за бебетата от 0 до 3 години и в част от незакритите домове за деца, лишени от наставнически грижи. Над 1400 към този момент са децата, които от 2009 година насам сме извели. Грубо казано това са две трети, въпреки това да е мъчно да се каже, тъй като всички ограничения, които са ориентирани за прекъсване на потока на деца да влизат в институциите, е доста по-трудно могат да се измерят ", сподели Русинова.
   
През 2009 година имахме смелостта да стартираме най-трудната и комплицирана промяна в региона на обществената сфера - затварянето на всички институции за деца в България. Вече няма институции за деца с увреждания, огромна част от институциите за бебетата от 0 до 3 година са затворени, както и домовете за сираци. Целта е да махнем този модел от социализма, когато всички, деца които са разнообразни, живеят отвън обитаемоте места, надалеч от фамилии си, забравени, без каквато и да било обществена, здравна или просветителна грижа. Всички тези деца към този момент живеят в дребни къщички в жилищни квартали покрай учебно заведение и болница, а огромна част от тях вървят на учебно заведение, прогресират в своето развиване и техният живот е радикално друг ", похвали се още заместник-министърът на труда и обществената политика.

Цялото изявление може да чуете в
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР