Социалното либерално правителство на Германия продължава с планове за облекчаване

...
Социалното либерално правителство на Германия продължава с планове за облекчаване
Коментари Харесай

Германия ще улеснява натурализацията

Социалното демократично държавно управление на Германия продължава с проекти за облекчение на разпоредбите за приемане на поданство в най-населената страна в Европейския съюз , нещо на което се опълчва консервативната съпротива, предава Associated Press.

Канцлерът Олаф Шолц сподели във видеообръщение в събота, че Германия от дълго време се е трансформирала в " страната на вярата " за мнозина и е хубаво, когато хора, които са пуснали корени в страната, решат да вземат поданство.

" Германия се нуждае от по-добри правила за натурализацията на всички тези прелестни дами и мъже ", сподели Шолц.

Преразглеждането на разпоредбите за поданство е една от поредицата промени, които трипартийната коалиция на левоцентристките социалдемократи на Шолц, Зелените и бизнес-ориентираните Свободни демократи се съгласиха да подхващат, когато сътвориха държавното управление предишния декември. Министерството на вътрешните работи съобщи в петък, че проектозаконът е " добър и подготвен ".

Миналогодишното съдружно съглашение планува хората да имат право на немско поданство след пет години престой в Германия или три години при положение на " специфични интеграционни достижения " , а не след осем или шест години, както е сега. Децата, родени в Германия, автоматизирано ще стават жители, в случай че единият родител е бил законно пребиваващ в продължение на пет години.

Правителството също желае да отстрани рестриктивните мерки за владение на двойно поданство . По принцип множеството хора от страни, разнообразни от членки на Европейския съюз и Швейцария, сега би трябвало да се откажат от предходното си поданство, когато получат немско поданство, макар че има някои изключения.

Министърът на вътрешните работи Нанси Фейзър твърди, че намаляването на времето за изчакване за приемане на поданство е " тласък за интеграция ".

Целта е да се отрази действителността, сподели тя в петък. " Ние сме разнообразна, съвременна страна с имиграция и мисля, че законодателството би трябвало да отразява това. "

Официалната статистика демонстрира, че към 131 600 души са взели немско поданство предходната година, като една четвърт от тях са жители на други страни от Европейски Съюз. Броят е с 20% по-висок от миналата година, частично тъй като все по-голям брой сирийци са били натурализирани. Общото население на Германия е към 84 милиона.

Основният десноцентристки опозиционен блок отхвърля проектите за либерализиране на законите за натурализация.

" Продаването на на ниска цена немско поданство не предизвиква интеграцията - то цели тъкмо противоположното и ще провокира спомагателни " притегателни резултати " за незаконната миграция ", сподели депутатът от опозицията Александър Добринд пред съботното издание на всекидневника Bild.

" Пет години е доста, доста малко време ", с цел да могат хората да получат поданство, сподели ръководителя на парламентарната група на съюза ХДС/ХСС Торстен Фрай пред телевизия ZDF.

Сред другите проекти за либерализиране на законодателството държавното управление отстрани от наказателния кодекс на Германия възбраната лекарите да " популяризират " услуги за аборт. Тя понижи минималната възраст за гласоподаване на изборите за Европейски парламент от 18 на 16 години и обединението планува да направи същото за националните избори.
 В Нова Зеландия обмислят изборни права за 16-годишните
В Нова Зеландия обмислят изборни права за 16-годишните

Затова обаче е належащо солидно болшинство в Народното събрание

Предвижда се анулация на 40-годишното законодателство, което изисква транссексуалните хора да получат психическа оценка и правосъдно решение, преди публично да сменят пола си, и да го размени с нов " закон за самоопределяне ". Също по този начин демократичната коалиция си слага за цел да декриминализира притежанието на лимитирани количества канабис и да позволи продажбата му на възрастни за развлекателни цели на следен пазар.

Някои от проектите може да се сблъскат с компликации в горната камара на Народното събрание, която съставлява 16-те провинциални държавни управления на Германия и където обединението на Шолц не управлява болшинството.
 Германия отпуска на 18-годишните по 200 евро за културни събития
Германия отпуска на 18-годишните по 200 евро за културни събития

Кампанията има за цел да изведе младежите от у дома след пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР