Социалното и емоционално образование ще обсъждат в Пловдив на двудневна

...
Социалното и емоционално образование ще обсъждат в Пловдив на двудневна
Коментари Харесай

Социалното и емоционално образование обсъждат в Пловдив на международна конференция

Социалното и прочувствено обучение ще разискват в Пловдив на двудневна интернационална конференция. В срещата ще вземат участие шефове и учители от цялата страна, както и от страните Малта, Румъния, Гърция, Италия и Южна Африка. Те ще показват и споделят своите сполучливи истории и най-хубави практики от въвеждането на планово основаното образование и нововъведенията в просветителния развой.

Темата на конференцията е “Социално и прочувствено обучение, технологии и планово основано учене - повсеместен учебен метод ”. А специфичен фокус е подложен върху трансформиращата мощ на технологиите и представянето на новаторски способи за педагогическа работа.

По време на конференцията ще има работилници с отворен урок - " Умения за нововъведения ", където учители и възпитаници от ПМГ " Проф. Емануил Иванов " – Кюстендил ще показват своите триумфи. Ще бъде показан и методът RoBy – учене посредством игра и тактики за смяна на микроклимата в класната стая, въз основа на игрови сюжет, както и работилницата „ Климатична фреска “ - да учиш като на игра, която ще показа способи, които подтикват куража да бъдеш посредствен и потреблението на насърчението вместо хвалба в класната стая.

Утре форумът ще стартира с полемика за цифровата промяна и стабилно развиване.

От Министерство на образованието на Румъния ще показват план за насърчаване на обществени и прочувствени компетентности.

Иновации посредством модела 1:1 ще показват учебното заведение в село Ардино, Национална финансово-стопанска гимназия – София и ЕГ " Иван Вазов " – Пловдив, а Симеон Марков, възпитаник от първата паралелка с 1:1 от Езиковата гимназия в Пловдив ще опише за това, че да учиш с този модел е на първо място прелестно и забавно за учениците, ще показа опит и за знанията, уменията и компетенциите, които развива този модел.

От Венецианския университет Ca` Foscari ще показват тактики за повсеместен учебен метод за общественото и прочувственото обучение, а просветителни институции от Италия ще показват 3 модела за обществено и прочувствено обучение.

От 16.30 ч. в петък ще стартира полемика на тематика - Как да изберем добра посока на нашата иновация.

Конференцията ще приключи с опита на Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Луи Брайл " - София. Участие в нея ще вземат и представители на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " – Ветрен, както и на съдружие за споделено учене “Ела “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР