Социалното движение #MeToo (от английски – „и аз също”) беше

...
Социалното движение #MeToo (от английски – „и аз също”) беше
Коментари Харесай

Социалното движение #MeToo е избрано за „човек на годината” от списание „Тайм”

Социалното придвижване #MeToo (от британски – „ и аз също”) беше определено за „ човек на годината” от списание „ Тайм”, оповестиха от изданието.

#MeToo се появи след множеството разкази за полови похищения в Холивуд, почнали с изобличаването на Харви Уайнстийн, а по-късно и на артиста Кевин Спейси.

Тогава в обществените мрежи се появи хаштагът #MeToo, с който хора от целия свят можеха да споделят тяхната история, обвързвана със полов тормоз.

„ Това е най-бързо разрастващата се обществена смяна, която сме виждали от десетилетия. Тя стартира с единичните случаи на храброст на стотици дами и мъже, които описаха своите истории”, разяснява основният редактор на списание „ Тайм” Едуард Фалсентал.

„ Тези дами и мъже, които нарушиха мълчанието, са от всички раси, от всички съсловия, от всички специалности и от всички краища на света. Може да работят в полетата на Калифорния, или зад рецепцията в хотел „ Плаза” в Ню Йорк, или в Европейския парламент. Те са част от придвижване, което няма официално име. Но в този момент имат глас”, пишат още от „ Тайм”.

Целият материал на списание „ Тайм” прочетете тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР