Социално-културният проект на Академията за мода Вечери на стила“ организира

...
Социално-културният проект на Академията за мода Вечери на стила“ организира
Коментари Харесай

Проф. Стойков: Радостното облекло е заредено с много страст, с богата и положителна емоция

Социално-културният план на Академията за мода „ Вечери на стила “ провежда финалното си събитие за изминаващата година. В столичната изложба „ Милениум “ ценителите на модата се любуваха на предложенията на дизайнерите, които бяха отдадени на тематиката „ радостното облекло “. Водеща на празненството беше Екатерина Свечева – лице на „ Златна игла 2022 “, инфлуенсър и топмодел.

В своето слово проф. Любомир Стойков – ръководител на Академията за мода, посочи: „ Езикът на модата, сходно на езика на тялото е толкоз всесилен, толкоз многолик и въздействащ, че мъчно може да се съпостави с каквото и да било друго средство за връзка. А радостното облекло, е онази дреха, която символизира празника и поезията на нашата душа. Кой дефинира дали едно облекло е радостно или не? Несъмнено – ние, всеки един от нас, тъй като личната ни характерност взема решение дали цветовете са пъстри и свежи, или минорни и монохромни, силуетите – екстравагантни или типичен, а кройките – артистични или стандартни. Радостното облекло е заредено с доста пристрастеност, с богата и позитивна страст, а също – със шеговитост и кокетство. То демонстрира и издава по един трогателен и вълнуващ метод, че сме живи същества от плът и кръв, а не роботи или зомбита. Радостното облекло е част от фестивала на нашия живот! “. Коледно одобрение сервира Христо Дурчев – филантроп и шеф на „ Балкантел “ ООД.

Във вечерта, отдадена на радостното облекло, бяха показани няколко тематично издържани творби на тазгодишните носители на „ Златна игла “ – Радослава Лазарова, Радостина Долапчиева, Ирен Велковски, Пламена Мишева и фешън къща “Andrews ”. Участие взе и стилният бранд “Aure ”.

Радостина Долапчиева – дизайнер на фешън къща „ Алегра “ и два пъти притежател на „ Златна игла “, даде началото на стилното ревю, като предложи модел „ Мери-Ан “, който е направен е от тънък италиански тюл и 3D цветя, които са в преливащи нюанси на опушено лилаво, неясно розово, мента и бяло. Корсетът е с ръчно направени чупки, а в полата са включени и блестящи частици. Пламена Мишева, дизайнер на стилния бранд “Papena ”, притежател на „ Златна игла 2022 “ в категория „ Най-добър млад дизайнер “ заложи на фамилните обичаи, като показа аутфит, състоящ се от ръчно изрисуван с коледни претекстове суитшърт, който е подобаващ както за него, по този начин и за нея, дори и за малчуганите. За мъжката публика бе подготвила черен поръчков суитшърт (худи), само че този път бе изрисуван един от обичаните герои, а точно „ Жокерът “. Към него бе прибавена вълнена жилетка за по-студените дни, която още веднъж беше с ръчно нарисувани претекстове и черен панталон, комбиниран с последните фешън трендове и нужния комфорт за всеки ден. Модната къща за 2022 – мъжка мода, а точно Andrews, презентира костюм, който е притежател на задачата за създаване на естетически усет на мъжа и е част от сбирка 2023.

Ирен Велковски – дизайнер на стилния бранд “Maison Estrella ” и притежател на „ Златна игла 2022 “ в категория „ Уникална мода “, заложи на рокля „ Амалия “, която е направена от копринен жакард в типичните кралски цветове от синьо, алено и, несъмнено, златен и сребърен лурекс. Модният бранд “Aure ” показа рокля, чийто принт подчертава върху флорални претекстове, на фона на един от водещите за сезона цветове PANTONE - Rose Violet: 17-2624 - ослепителен и магнетичен. Това розово е витално и бликащо от сила, олицетворяващо концепцията за Dopamine dressing- избор на облекла, които да подкрепят положителното въодушевление, освен през топлите месеци.

Модното ревю приключи с предложение на Радослава Лазарова – дизайнер на стилния бранд „ Блинк “, троент притежател на „ Златна игла “ и дизайнер за 2021, като презентира булчинска рокля „ Аврора “, състояща се от корсет с надълбоко V-образно деколте и пола с джобове. Акцентът бе в деколтето - богата декорация с перли и мъниста в 3D вид. В талията присъстваше женствено градивно отрязване, както и ръчно моделирани плохи. Тоалетът беше в цвят слонова кост, а материята „ атлаз “. Аксесоарите включваха ръкавиците без пръсти, които са направени от френска дантела на точици, както и дълъг воал с перли за лукс. Тоалетът беше показан от Вероника Стефанова – Мис Свят България 2017 и лице на „ Златна игла 2021 “.

Събитието се реализира с поддръжката на „ Балкантел “ и беше почетено от ярки представители на публичния живот, медиите, културата, изкуството, артистичния свят, дипломацията и бизнеса, измежду които Крейг Грифитс, Елен Колева, доцент доктор Манол Соколов, гл. ас. доктор Мария Николова, Ирина Влади, Юрий Ковачев, Христина Бобокова, Анна Банова, инж. Илиян Терзиев, Васил Банов, Джуди Халваджиян, Теодора Таскова, Никол Предьова, Кристина Несторова, Стела Йорданова, Анета Пени и други

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР