Социалният министър в оставка Георги Гьоков определи споровете в пленарна

...
Социалният министър в оставка Георги Гьоков определи споровете в пленарна
Коментари Харесай

Гьоков за споровете за личната помощ: Това е изкуствен скандал

Социалният министър в оставка Георги Гьоков дефинира разногласията в пленарна зала във връзка с Закона за персоналната помощ като неестествен скандал.

Пред публицисти в Народното събрание Гьоков изясни, че когато се каже от Народното събрание, че Българска социалистическа партия е срещу Закона за персоналната помощ, няма по какъв начин да се разяснява това с изключение на като популизъм. Той е срещу промените и допълненията на Закона за персоналната помощ, които се оферират от Има Такъв Народ, тъй като самият закон не е минал през Националния съвет за тристранно съдействие.

Гьоков посочи, че с бюджета за 2022 година са планувани повече от 300 млн. лева за хората с увреждания, от които близо 250 млн. лева отишли тъкмо за персоналната помощ. Най-малкото е цинизъм, когато се упреква Българска социалистическа партия в отвращение да се беседва по този законопроект. Може би неналичието на експертиза в обществената сфера в Има Такъв Народ ги кара да вършат такива популистки оферти, само че би трябвало да обсъдим, в случай че има проблеми в Закона за персоналната помощ и претенции на част от хората с увреждания, само че да се мине по процедурите и естествения ред, настоя Гьоков.

По думите му депутатите не би трябвало да взимат прочувствени решения, а на база на експертни оценки, мнения и планове на финансови средства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР