Социалният министър Деница Сачева обяви решенията, които са били взети

...
Социалният министър Деница Сачева обяви решенията, които са били взети
Коментари Харесай

Деница Сачева каза в кои сектори ще помага по мярката 60/40

Социалният министър Деница Сачева разгласи решенията, които са били взети за подкрепяне на бинзеса и основно мярката 60/40. Тя се отнася за осигурителния приход на служащия.

``
реклама

" Днес беше признато разпореждане, с което да се изплащат обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите при преуснатоновяване на работата им по време на изключителното състояние.

Постановлението е със следния обсег:

" На първо място с него има един лист с директно наранени от заповедта на министъра на опазването на здравето, които ще получат поддръжка с по този начин нареченаа мярка " 60/40 ".

Това са: Търговия на дребно, без търговия с коли и мотоциклети, сухопътен превоз, пътнически и въздушен превоз, хотелиерство, активност на заведения за хранене и заведения за бързо обслужване, активност на питейни заведения, прожектиране на филми, туристическта, агентска и операторска активност, образуване на конгреси и търговски изложби, предучилищно обучение, като тук се включва главно частен бранш - детските градини, артистична и креативна активност, други действия в региона на културата, спортни и други действия, свързани с вразвлечения и отдих, поддържане на положително физическо положение. След интензивни диалози с работодатели от Банско, в тази рубрика са включени и други стопански действия, съответно за работодатели, които са прекратили активност, осъществянана на територията на обособени обитаеми места, в които със заповед на държавен орган са въведени противоепидемични ограничения, на съображение член 63 от закона за здравето. Тези работодатели ще могат да аплайват още от на следващия ден за обезщетения в Агенцията за заетостта, като в период до 7 дни ще могат да получат съответните решения и в период до пет дни по-късно могат да получат своите средства от фонд " Безработица ".

Във втората част на постановлението са включени всички останали стопански браншове, като те би следвало да заявяват с декларация и съответни финансови ограничения, спад в 20 % в приходите от продажби, като за референтен месец е март 2020 по отношение на март 2019. За тези компании, основани след март 2019 година има обособен ред за това по какъв начин могат да докажгат надлежно спада в приходите. Особеност е, че трудовите правни отношения на чиновниците би трябвало да бъдат подписани преди оповестяването на изключителното състояние - преди 13 март. Тоест, в случай че е почнал работа на 12 март, той попада в постановлението.

Допълнително към това - създали сме процедурата оптимално бърза, тя ще бъде електронна, през бюрата по труда, надлежно ще има и обществен указател на компании, които са получили средства. Той ще бъде на страницата на Национален осигурителен институт. 

Ако шеф не заплати 40 %, той би трябвало да върне и 60-те. ", сподели тя.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР