Социалният министър Бисер Петков съобщи пред журналисти в МС, че

...
Социалният министър Бисер Петков съобщи пред журналисти в МС, че
Коментари Харесай

Близо 210 000 души ще получат 100 лева допълнително енергийни помощи

Социалният министър Бисер Петков заяви пред публицисти в Министерски съвет, че с решение на държавното управление от през днешния ден за разпределяне на еднократна финансова поддръжка ще бъдат предоставени по 100 лв. в допълнение енергийни помощи за близо 210 000 лица и фамилии, които получават целева помощ за отоплителния сезон 2018 - 2019 година

Агенцията за обществено подкрепяне ще изплати парите от 12 декември по банков или касов път съгласно избора на получателите. Хората не би трябвало да подхващат спомагателни дейности, с цел да получат сумата, задоволително е да са утвърдени във към този момент завършилата процедура за приемане на целева помощ за отопление за сегашния отоплителен сезон. Министърът подсети, че процедурата е завършила през октомври.

За тази година целевата помощ за петте месеца отоплителен сезон възлиза на 374 лв. 15 стотинки общо. Към тази сума ще бъдат изплатени в допълнение 100 лв., посочи министърът.

Целта е отбрана на най-уязвимите група от повишаването на цените на енергоизточниците, разяснява общественият министър. Подкрепата е за 17 целеви групи - хора с увреждания, възрастни и самотно живеещи хора.

Средствата, които са нужни за погашение на спомагателната финансова поддръжка, са 21 млн. лв. и те са обезпечени по бюджета на общественото министерството за тази година, сподели министърът.

Той посочи още, че в проектобюджета за последваща година на министерството са планувани в допълнение 40 млн. лв. към средствата, които тази година са били отделени за тази помощ от 80 млн. лв., което значи, че повишаването на средствата за идната година по тази бюджетна стратегия е с 50 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР