Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда

...
Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда
Коментари Харесай

Очаква се Спогодбата за регулиране на трудовата миграция с Молдова да бъде подписана в началото на юни

Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила заяви по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, че договарянията с Молдова за подписване на Спогодбата за контролиране на трудовата миграция са завършили сполучливо.

Отправена е покана към обществения министър на Молдова да посети при започване на юни България за сключване на спогодбата и се чака документът да бъде подписан при започване на месеца, сподели министърът.

Той осведоми, че към Украйна е отправена покана към общественото министерство за започване на договаряния по аналогична конвенция, само че заради административна промяна в тази страна, се предлага договарянията да са във втората половина на 2018 година

По въпроса за спогодбата с Армения министърът осведоми, че съгласно тяхното законодателство подписаната спогодбата би трябвало да премине през по-дълга процедура за одобряване на интернационалните съглашения, като измежду нужните стадии е одобряване с акт на държавно управление.

Поради оставката на премиера на Армения, упованията са, че този развой ще се забави, сподели министърът и добави, че българската страна чака, откакто се възстановява ситуацията, стъпките по одобряването на акта от арменска страна да продължат и да се стигне до използване на подписаното съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР