Социалните теми и подобряването качеството на живот на село бяха

...
Социалните теми и подобряването качеството на живот на село бяха
Коментари Харесай

БСП иска безплатни лекарства за хората над 75 години

Социалните тематики и подобряването качеството на живот на село бяха главните тематики, които разискаха лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Стара Загора Георги Гьоков, претендентите за народни представители Пламен Караджов, Иван Кръстев и Кирилка Димитрова в казанлъшкото село Бузовград.
" Българска социалистическа партия постоянно е била дирек за сигурност, за непоклатимост и за успокоение, ние системно  отстоявахме политиката на приходите и поредно защитавахме обществения статус на българските жители в последния постоянен кабинет. Именно левицата беше моторът за настъпилите промени в стопанската система, политиката по приходите и закрилата на децата и младите фамилии ", сподели Георги Гьоков.
На срещата хората показаха своето терзание по отношение на българското опазване на здравето, защото в дребните общини лекарите и медицинските сестри понижават, аптеки няма, лечебни заведения затварят  отделения или се сливат медицински действия, а популацията усилва здравословните си проблеми.
Иван Кръстев напомни, че Българска социалистическа партия има обстойна стратегия за решение на проблемите в опазването на здравето, като в основата й стоят изчерпателен разбор, оценка и смяна на финансирането и ръководството на системата, въпросът с фрагментите и лекарствената политика. Левицата предлага унищожаване статута на търговски сдружения на лечебните заведения, безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст и за възрастните над 75 години, майчино и детско опазване на здравето, понижаване на Данък добавена стойност върху лекарствените артикули и медицинските произведения на 9%.
Участниците в срещата споделиха опит от европейски страни в сферите на земеделието, стопанската система и локалното самоуправление. " За първи път земеделието бе приоритет на изпълнителната власт, бяха подкрепени българските земеделци, тъй че те да бъдат конкурентоспособни и да създават качествена продукция. За това приказва и голямата сума, ориентирана към бранша - 3,4 милиарда лева за 2022 година ", съобщи Пламен Караджов, трети в листата. Той напомни, че България стана първа по растеж на промишлено произвеждане в Европа.
Социалистите срещнаха присъстващите със стратегическите цели, залегнали в платформата на Българска социалистическа партия, както и бяха разисквани редица публично значими проблеми. " Това, което Българска социалистическа партия дава обещание, го извършва. Ние, младите, сме подготвени на начинания в сходство с програмата на левицата, които да подобрят живота на село ", сподели ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия в Казанлък Кирилка Димитрова, претендент за народен представител. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР