Социалните работници в Пловдив излизат на протест. За един чат

...
Социалните работници в Пловдив излизат на протест. За един чат
Коментари Харесай

Социалните работници в Пловдив излязоха на протест

Социалните служащи в Пловдив излизат на митинг. За един чат те стопират работа с искане за нарастване на работните заплати.
Прочетете още
Възнагражденията на чиновниците са извънредно ниски, те са сред 1000 и 1200 лева, обявиха протестиращите. Те упорстват за 30% нарастване. Протестиращите споделиха, че не са получавали индексация от две години, а младежите не желаят да работят в обществените служби, поради ниските заплати. Натоварването на обществените служащи е доста огромно, работата непрекъснато се усилва, условията също, само че заплатите не се трансформират, споделиха те пред Нова телевизия.

Ако не ни чуят ще продължим с безсрочни протестни дейности, обявиха обществените чиновници.

Исканията на работещите са:
30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година;Осигуряване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП;Актуализация размера на средствата за представително работно облекло;Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.
Ето и какво още пишат от синдикалната организация:

По калкулации на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 39,6 милиона лв. и точно подобен запас настояваме да бъде обезпечен в ЗДБРБ за 2024-та. Не по-малко значимо е след обезпечаването на нужните средства те да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АСП по координиран с и утвърден от синдикалните организации механизъм!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР