Социалните помощи ще бъдат определяни по нов начин. Достъпът до

...
Социалните помощи ще бъдат определяни по нов начин. Достъпът до
Коментари Харесай

Социалните помощи ще бъдат определяни по нов начин

Социалните помощи ще бъдат определяни по нов метод. Достъпът до тях ще зависи от границата на бедността и надлежно размерът ще зависи от границата. От 1 юни ще има по-висок размер на помощите. Повишението е с малко над 65% според от настоящия размер и става след измененията в Закона за обществено подкрепяне. Това сподели вицепремиерът по обществената политика и обществен министър Лазар Лазаров в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Линията на бедността беше нараснала невиждано. Това е най-високото нарастване - 22%. В този миг директно го усещат 670 000 хора с увреждания, за които финансовата поддръжка, която оказваме е % от границата на бедността. Това е първото законодателно обвързване на помощ с границата на бедността “, добави той.

„ Във всички сфери държавното управление предприе извънредно бързи дейности за решение на проблемите на хората, които са в уязвима обстановка. При тях реализирахме нараствания на разнообразни типове заплащания “, съобщи министърът.

След като бе запитан дали блокира по някакъв метод обществените заплащания неналичието на бюджет, който трябваше да бъде импортиран от служебната власт и гласуван от Народното събрание, Лазарова сподели, че това е една политическите мантри, с която служебното държавно управление е упреквано. Не е имало проблем за изплащането им, твърди той.

Според него 2022 година е знакова за системата за пенсионно обезпечаване.

„ Три пъти бяха направени промени в пенсионната формула. От началото на 2022 година беше увеличена тежестта на всяка година застрахователен стаж. Това докара до приблизително нарастване с 12,9%. През юли всички пенсии бяха увеличени с 10%, като се включи и Коронавирус добавката. През октокмври - с към 15,2% и Коледната добавка “, сподели още Лазар Лазаров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР